Hlavní navigace

Povinný obsah autolékárniček se rozšíří. Už v létě

15. 5. 2009

Sdílet

Novou vyhlášku, upravující povinné náležitosti autolékárniček, dokončuje i české ministerstvo zdravotnictví. Následuje tak slovenské kolegy, jejichž vyhláška je účinná od začátku letošního května. Informuje o tom server Aktuálně.cz Řidiči budou muset v lékárničce vozit přehledný obrázkový a textový návod na poskytnutí první pomoci při autonehodě. Půjde tedy o českou obdobu slovenské Karty první pomoci. „Návod je stručný, protože předpokládá, že řidiči mají první pomoc v náplni výuky v autoškole…

Novou vyhlášku, upravující povinné náležitosti autolékárniček, dokončuje i české ministerstvo zdravotnictví. Následuje tak slovenské kolegy, jejichž vyhláška je účinná od začátku letošního května. Informuje o tom server Aktuálně.cz

Řidiči budou muset v lékárničce vozit přehledný obrázkový a textový návod na poskytnutí první pomoci při autonehodě. Půjde tedy o českou obdobu slovenské Karty první pomoci. „Návod je stručný, protože předpokládá, že řidiči mají první pomoc v náplni výuky v autoškole. Na místě nehody jim má pouze připomenout základní postup v případě zmatku či paniky,“ říká mluvčí ministerstva zdravotnictví Vlastimil Sršeň.

Podle ministerských plánů začne být nová vyhláška účinná nejpozději od letošního září, možná už v srpnu. Nový obsah bude povinný jen pro výrobce či prodejce lékárniček. Řidiči, kterým ještě nevypršelo „datum spotřeby" jejich lékárničky, si ji povinně doplňovat nemusí. Pokud si však koupí novou, musí už odpovídat novým pravidlům. Ostatní řidiči získají na obměnu čas přinejmenším do konce roku 2010.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).