Názory k článku
Používáte alobal? Nebalte do něj svačinu, kyselé ani slané

Monika Sindelkova aura:10

Co je silně kyselé?

celé vlákno

Možná by neuškodilo napsat aspoň některé potraviny, které jsou silně kyselé nebo slané. Nebo si máme ještě k alobalu pořídit lakmusové papírky a zkoumat, která potravina má jakou kyselost? A co slanost? Je balkánský sýr ještě málo slaný? Nebo oblíbený "Pepan na grilu" posypaný grilovacím kořením?

tsd aura:10

Re: Co je silně kyselé?

celé vlákno

Co si však myslet o Éčkách jako E173, E520, E521, E523, E554, E555, E556 a E558.
EU to posvětila a obsah hliníku v nich násobně překračuje teoretické množství, které by se mohlo dostat do potravy z alobalu.
Lkání v článku mi připomíná situaci kdy v zatopeném domě řešíme kapající kohoutek.
tsd

Geft_Games aura:10

einsheimer!

celé vlákno

Já vařím a peču jenom v hliníku a ještě jsem nechytil einsheimer [čti: ajc hajmr].

tsd aura:10

Re: einsheimer!

celé vlákno

Raději už na tom hliníku nepečte ať "nechytnete" tu alzheimerovu chorobu. Začíná se projevovat naprosto nenápadně, třeba tím, že si člověk nemůže zapamatovat název té choroby. :- ))))
tsd
P.S. ten vtip jsem pochopil.