Hlavní navigace

Plicní mor si v Číně vyžádal třetí oběť

4. 8. 2009

Sdílet

Na plicní mor v Číně zemřel třetí člověk z města C'-kche-tchan, které leží v odlehlé oblasti severozápadní provincie Čching-chaj. Dnes o tom informovala agentura ČTK. Čína se s nákazami moru potýká opakovaně. Jeho plicní varianta se může snadno šířit vzduchem mezi lidmi nebo se přenáší ze zvířat na člověka. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) je nejvzácnější formou moru a jejími příznaky jsou teplota, bolesti hlavy a obtížné dýchání. Způsobuje ji stejný typ bakterie jako dýmějový mor.   

Na plicní mor v Číně zemřel třetí člověk z města C'-kche-tchan, které leží v odlehlé oblasti severozápadní provincie Čching-chaj. Dnes o tom informovala agentura ČTK.
Čína se s nákazami moru potýká opakovaně. Jeho plicní varianta se může snadno šířit vzduchem mezi lidmi nebo se přenáší ze zvířat na člověka. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) je nejvzácnější formou moru a jejími příznaky jsou teplota, bolesti hlavy a obtížné dýchání. Způsobuje ji stejný typ bakterie jako dýmějový mor. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).