Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Pět nejhloupějších vět, které rodičům dětí nikdy neříkejte! od ani ne - Samozřejmě si každý může nalhávat že je jedno...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 5. 2011 16:48

    ani ne (neregistrovaný)

    Samozřejmě si každý může nalhávat že je jedno kolik času s dítětem stráví, "záleží (hlavně) na kvalitě", a tak dále a tak podobně.

    Přesto je naprosto zjevné že žáleží na kombinaci kvality a kvantity.

    I z toho článku mi připadá že autorka se musí dost namáhat aby si ustála názor že důležitá jsem JÁ a moje kariéra - ne ani tak před poradci, ale sama před sebou.

    Prokázaná skutečnost je, že první roky jsou pro vývoj mozku nejdůležitější a do nějakých 3-4 let je v hrubých rysech dané všechno, jak ten člověk bude inteligentní, vztahy k lidem a sám k sobě.

    Paradoxem je že věnovat se malému děcku je i z naprosto sobeckého hlediska dobrá investice. "Stojí" (??) to pár let, ale na desítky let získáte člověka, který vás bude mít rád, pomáhat vám, starat se o vás. Jistěže záruka v konkrétním případě neexistuje, ale v průměru to tak je.

    JAK JE DOBRÉ DÁVAT DĚTI DO JESLÍ POCHOPÍTE PO LETECH - AŽ BUDETE UMÍŔAT V DOMOVECH DŮCHODCŮ A LDNKÁCH.

  • 13. 5. 2011 13:09

    Tim (neregistrovaný)

    Co má za význam být 4 roky na mateřské, když jsou všechny dny jeden jak druhý, tzn. po většinu dne si dítě musí tiše hrát v pokoji panelákového bytu a tvářit se, že neexistuje, protože maminka kouká na seriály a nechce být rušena. Odpoledne na procházku, ale za hodinu už musí být zpět, protože začínají další seriály. Večer pak umýt a spát. To by mu v těch jeslích nebo školce bylo daleko lépe...

  • 13. 5. 2011 21:20

    Hugo (neregistrovaný)

    Naše dítko je od roku a půl na jeden den v týdnu v jeslích a rozhodně nestrádá. Přijde mezi jiné děti, má rádo společnost. Manželka může alespoň na jeden den v týdnu do práce, takže taky přijde mezi lidi a atmosféra doma je rozhodně klidnější, než kdyby většinu času byla jenom s dítětem. Samozřejmě závisí na povaze dítěte. Dávat do jeslí introverta, který společnost nemusí, asi nebude ideální. Ale pro společenské dítě to je určitě vhodné. Jsou tam děti různých věkových kategorií, takže se od sebe přirozeně učí. Protože v těch začátcích je třeba půlrok věkového rozdílu sakra znát.
    Jinak by se dal článek shrnout do jedné věty. Nenechte si do ničeho kecat, každé dítě je originál a rodiče musí sami poznat, co je potřeba a jak s dítětem komunikovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).