Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Odpůrci cholesterolové teorie zaměňují příčinu a důsledek od Mazal - Mohl by pan doktor Vráblík ještě podrobněji rozvinout,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 9. 2014 11:20

    Mazal (neregistrovaný)

    Mohl by pan doktor Vráblík ještě podrobněji rozvinout, proč a v čem jsou přípravky obsahující lecitin potenciálně nebezpečné. Moje babička to užívá, dokonce jí to myslím poradil obvoďák...

  • 1. 9. 2014 12:44

    Zkouknuvší další snůšku blbostí (neregistrovaný)

    V první řadě je třeba si uvědomit, že cholesterolových teorií je několik. Já mohu z praktické zkušenosti potvrdit jen to, že záleží na celkové stavbě stravy, kdy více cholesterolu nemusí vadit vůbec, neukládá se kde nemá. Ale také mohu potvrdit to že opravdu správná strava po stránce tuku je zdraví velmi prospěšná (tedy i tuk z míst kde nemá co dělat dokáže odstranit, viz. například metoda paní Budwig - http://www.uspesna-lecba.cz/lnene-seminko/), ale u mne je to o neustálém vyvažování a například se separovaným lecitinem nemám zkušenost vůbec žádnou.

    Tady, pomocí tohoto odkazu, si uděláte hrubý přehled http://www.westonaprice.org/translations/myths-and-truths-about-cholesterol-czech-translation/

    P.S.
    K paní Johanna Budwig. Podle paní Budwig například máslo, živočišné tuky, tuk v máku,a podobně - příliš nebo vůbec ne. Někteří lidé již poněkud předělali její doporučení (rozumný odkaz si teď nemohu vybavit, zkuste se porozhlédnout po již odkazované Úspěšné léčbě) a pokud nejste ne mocný (nepotřebujete se napřed vyléčit) zdají se být tyto názory/teorie (tedy kombinace tuků) docela zdraví prospěšné. Pokud jste ale nezdravý, možná bych až do vyléčení neexperimentoval a držel se jejích ověřených postupů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).