Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Očkování proti covidu-19: nově v obchodním centru a na nádraží. A bez registrace od tsd - https://www.sukl.cz/tydenni-zpravy-o-prijatych-hlasenich-podezreni-na-nezadouci ZA TÝDEN DALŠÍCH 5 MRTVÝCH PO OČKOVÁNÍ. Z...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 7. 2021 10:48

    Lenka Krbcova

    Ehm, celé znění: "Celkový počet úmrtí, která byla nahlášena jako důsledek podezření na nežádoucí účinek vakcín proti COVID-19 a odeslána do databáze EudraVigilance: 94
    V počtu úmrtí jsou zahrnuty i případy úmrtí na infekci virem SARS-CoV-2, který způsobuje onemocnění COVID-19, ke kterým došlo po aplikaci první nebo druhé dávky vakcíny. Infekce SARS-coV-2 bývá relativně často hlášena jako podezření na nežádoucí účinek očkování proti COVID-19. Připomínáme, že žádná vakcína proti jakémukoli onemocnění před ním nechrání stoprocentně, tedy ani vakcíny proti COVID-19 neposkytují absolutní ochranu před infekcí SARS-CoV-2. Navíc maximální možná ochrana těmito vakcínami nastává až s určitým odstupem po druhé dávce, takže onemocnění po první dávce či krátce po druhé dávce může běžně nastat. Žádná z vakcín proti COVID-19 však sama o sobě toto onemocnění nemůže způsobit.
    Stejně jako u ostatních hlášení se i v těchto případech jedná pouze o podezření na vztah k očkování, časová souvislost rozhodně nemusí znamenat souvislost příčinnou. Všechna hlášení, ve kterých je nahlášeno úmrtí, jsou důkladně hodnocena v rámci ČR a následně na celoevropské úrovni farmakovigilančním výborem pro hodnocení rizik léčivých přípravků (PRAC) Evropské agentury pro léčivé přípravky (EMA), v němž má i ČR své zástupce.
    SÚKL tedy v přehledech zveřejňuje kromě počtu přijatých hlášení podezření na nežádoucí účinky očkování proti COVID-19 a počtu jednotlivých hlášených reakcí i počet hlášení popisujících úmrtí, která již odeslal do celoevropské databáze EudraVigilance, což umožňuje další společné celoevropské hodnocení.
    Úmrtí jakožto nejzávažnější možný nežádoucí účinek jsou pochopitelně velmi pečlivě sledována a hodnocena nejen na úrovni ČR, ale společně celosvětově."

  • 15. 7. 2021 11:22

    tsd

    Paní Krbcová, předpokládám, že si každý umí rozkliknout odkaz a přečíst originál. To samozřejmě na věci nic nemění. V týdnu, kdy v nemocnicích celé ČR leží stále dva stejné těžké případy covidu déle než týden, se objeví dalších 5 podezření na úmrtí po očkování. Kdepas se nám vzaly???
    Apropos, v době předkovidové se samozřejmě také sledovaly nežádoucí účinky. Za déle než 5 let bylo hlášeno necelých 10 podezření, z nichž se potvrdilo jen jedno a to byl anafylaktický šok a následné úmrtí vzhledem k nedodržení čekací doby 30 min v ordinaci a nešťastné shodě náhod. Ostatní byla vyhodnocena jako syndrom náhlého úmrtí kojence atd. dokonce i kamuflovaná vražda. Možná si vzpomínáte. Ale určitě si nevzpomenete, že by se během několika měsíců objevilo 90 podezření a během týdne 5.
    Ty žvásty kolem tak vysokého počtu úmrtí jen kamuflují hloubku problému. Data byla odeslána a co bude dál? Vyhodnotit výsledky předchozích podezření netrvalo dlouho. Pár týdnů až několik měsíců. Proč dosud nebyl zveřejněn jediný výsledek šetření? V Norsku začátkem roku zemřelo přes deset seniorů po očkování. Výsledky byly zveřejněny do 14 dnů jako úmrtí po podání vakcíny Comirnaty, která zhoršila zdravotní stav natolik, že zemřeli. No, jenomže Norsko není v EU a nevládne tam EMA.
    Ještě malý dodatek. Je dobré se podívat, jak si stojí ostatní vakcíny. Divné, že tam se žádný podobný armagedon nekoná. Nebo, že by to tak divné nebylo???

    15. 7. 2021, 11:27 editováno autorem komentáře

  • 15. 7. 2021 12:42

    Jiří Klejna (neregistrovaný)

    Opravdu je to smutné. Záleží jako vždy, jaké má kdo priority.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).