Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nejhorší potraviny roku 2014 od petr - Opravdu úžasný článek. Rád bych věděl, kdo a...

  • 12. 1. 2015 16:44

    petr (neregistrovaný) ---.imc.cas.cz

    Opravdu úžasný článek. Rád bych věděl, kdo a kolik za tyto články, za tento zbytečný web zase autorovi dal peněz z našich daní?
    Potraviny jsou dnes takové, že z nich máme již masově rakovinu tlustého střeva a další choroby. Nevyrábějí se již totiž pro lidi, ale pro maximální zisky "babišů" a jiných"podnika­telů". Ani jedna potravina není vpořádku, můžete si jí jít koupit třeba na "farmářské trhy" jako za středověku. Vědci dlouhodobým sledováním potravin rostlinného původu zjistili, že obsah zdraví prospěšných a pro lidský organizmus nezbytných látek v zelenině od roku 1980 do dnes prudce klesl, u některých mnohonásobně. A to jde o vypěstovanou zeleninu, ještě před zpracováním, jde o pokles způsobený jen způsobem pěstování, šlechtěním nových odrůd se zaměřením na výnosnost (hmotnost), atd. Například v čokoládách již nejsou žádné zdraví prospěšné látky, a to ani těch s údajně "originální recepturou, jaké produkuje např. privatizant našich poctivých čokoládoven, firma Nestlé. Kakaové máslo, ve kterém jsou tyto užitečné, ale i chuťové látky rozpuštěny, jsou při výrobě nahrazeny lacinými a prázdnými rostlinými tuky a chemicky dochuceny (na odpornou chuť).

    Že je párek oslizlý, či plesnivý to je opravdu objev hodný 21. století, ve kterém lze za pomoci analytických přístrojů zjistit o potravině neuvěřitelné množství důležitých informací. I v ČR existují laboratoře takto vybavené. Na přístrojích však sedí dnešní docenti a profesoři, tj. opory režimu hájícího jen a jen tzv. tržní hospodářství, tj. možnost miliardářů, nás spotřebitele (nejen v ČR, jde o celosvětový problém) svobodně a demokraticky trávit a doslova vraždit.
    Vy stateční obránci spotřebitele, že je párek oslizlý, to poznám sám, na to Vás nepotřebuji platit ze svých daní.
    Mimoto, pokud je párek oslizlý nebo plesnivý, znamená to, že aspoň nějaký živý organismus, nějaká bakterie či plíseň, je schopen přežít jeho konzumaci. Naprostá většina párků dnes totiž neoslizne ani nezplesniví.

  • 12. 1. 2015 17:01

    Lenka Krbcova

    Dobrý den, Petře, netuším, na co vlastně reagujete. Za prvé, za článek ani za web nejde z Vašich daní ani koruna. Jak jste na to přišel?
    Za druhé, pokud jste článek četl, snad jste si povšiml informace, že SZPI se zaměřuje právě na závady, které nejsou okem patrné. A když se podíváte do galerie, máte u každé potraviny uvedené důvody, a to většinou zjišťované právě v laboratořích. LK, Vitalia.cz