Hlavní navigace

Nejhorší je za námi, tvrdí o chřipce Mexiko i USA

Sdílet

Po deseti dnech neustálého šíření prasečí chřipky a rostoucího počtu jejích obětí se objevují v Mexiku první optimistické předpovědi. Podle ministerstva zdravotnictví má země to nejhorší za sebou a virus by nyní neměl mít horší dopad než „normální" chřipka. Podobně se vyjadřují experti i ve Spojených státech, které jsou po Mexiku druhou nejpostiženější zemí.

Po deseti dnech neustálého šíření prasečí chřipky a rostoucího počtu jejích obětí se objevují v Mexiku první optimistické předpovědi.

Podle ministerstva zdravotnictví má země to nejhorší za sebou a virus by nyní neměl mít horší dopad než „normální" chřipka. Podobně se vyjadřují experti i ve Spojených státech, které jsou po Mexiku druhou nejpostiženěj­ší zemí.

„Virus je ve fázi stabilizace," řekl mexický prezident Felipe Calderón.  Podle něj se tento týden začne život v Mexiku vracet do normálních kolejí.

Celý článek najdete na serveru Aktualne.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).