Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nedržte batole ve sterilním prostředí, hrozí mu alergie od Dawe - Náš malý osmiměsíční prďola vleze všude možně,ocucá kde...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 3. 2014 21:07

    Dawe (neregistrovaný)

    Náš malý osmiměsíční prďola vleze všude možně,ocucá kde co najde a je zdravý jak řípa....žádná alergie ani žádná jiná nemoc nás od narození ještě nepotkala. Dokonce máme doma i kočku a ani ta malému nevadí (znám matku,která se zbavila před porodem kočky jen proto,protože někde slyšela nebo četla,že může dítěti škodit ,tak jí preventivně dala pryč). Přítelkyně už byla i několikrát nachlazená a na malého nic nepřenesla ačkoliv se s ním mazlila a chovala ho,jako kdyby jí nic nebylo. Myslím si také,že přílišná sterilita je spíše na škodu. Znám lidi,kteří myjou dětské hračky savem,nebo se bojí pustit dítě na trávník,protože co když se tam zrovna vyčůral nějaký pes a mají věčně děti nemocné. Našemu malému Davídkovi je to jedno...vleze do trávy,popadne první větev nebo list,který mu přijde pod ruku a směle ho ochutná :D. Zase netvrdím,že má člověk žít jak prase ale jak se říká,všeho s mírou. Aych každý den doma dezinfikoval podlahy,nábytek i hračky a bál se malého pustit ven z kočárku aby náhodou něco nechytl,to se mi zdá trochu ujeté. Nějaká míra hygieny a čistoty se samozřejmě udržovat musí ale v rámci zdravého rozumu ;-)

  • 28. 3. 2014 2:49

    Sten (neregistrovaný)

    Kočky mohou škodit přenosem toxoplazmózy, která je riziková hlavně pro těhotenství. Ale pokud je ta kočka jen domácí, je úplně zbytečné se jí zbavovat: buď tu toxoplazmózu už stejně máte nebo vám ji nemá odkud přinést.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).