Hlavní navigace

Nabízejí čaj proti parazitům. Podle inspekce je to podvod

3. 3. 2017

Sdílet

 Autor: tea.cz.forhealth.me
Státní zemědělská a potravinářská inspekce mapuje nekalé obchodní praktiky. Do seznamu rizikových webů a výrobků přidala server, který nabízí Anti-parasite Herbal Tea.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele před nekalými obchodními praktikami některých společností využívajících tzv. „direct marketingu“. Jde o nabídky produktů (např. doplňků stravy) prostřednictvím inzerce v tisku, webových stránek, e-mailu, poštou či telefonicky. „V řadě případů se nám podařilo prokázat pochybení klasifikovaných jako klamavá obchodní praktika, nevyhovující označení výrobků nebo nesplnění ohlašovací povinnosti a zahájili jsme s kontrolovanými osobami správní řízení o uložení pokuty,“ uvádí mluvčí Pavel Kopřiva.

Na webových stránkách SZPI naleznete průběžně aktualizovaný seznam rizikových webových stránek. Aktuálně tu přibylo upozornění na prodej produktu Anti-parasite Herbal Tea.

Anti-parasite Herbal Tea patří dle SZPI na seznam rizikových webových stránek a výrobků
Autor: tea.cz.forhealth.me

Anti-parasite Herbal Tea patří dle SZPI na seznam rizikových webových stránek a výrobků

Antiparazitický čaj Anti-parasite Herbal Tea je na webu tea.cz.forhealth.me nabízen jako prostředek účinný při léčbě různých hlístů, plísňových infekcí, prvoků (Chlamydia, Giardia, atd.). Webové stránky navozují dojem, že je nabízen lék proti parazitům, jde však o doplněk stravy, tedy potravinu, upozorňuje SZPI.

Anti-parasite Herbal Tea: Na co si dát pozor?

  • Na webových stránkách nejsou uvedeny žádné informace ani kontaktní údaje o provozovateli webových stránek a dodavateli této potraviny. Spotřebitel tedy při objednání zboží vůbec netuší, s kým vlastně uzavírá smlouvu na dálku.
  • Celková prezentace může u spotřebitele vyvolávat strach a naznačuje, že nekonzumací tohoto doplňku stravy může být poškozeno zdraví. Takový styl prezentace je zcela nepřípustný.
  • Webové stránky nevyznívají důvěryhodně, je zde opět psychologický efekt nabídky velké slevy při okamžitém objednání, přičemž nabídka je stejná každý den.
  • Na stránce chybí povinné informace o potravině, naopak je zde uvedena celá řada zakázaných léčebných tvrzení.

Zdroj: SZPI

Na webu SZPI jsou kromě aktualizovaného seznamu rizikových webů k dispozici také důležité informace o zásadách bezpečnosti a prevence při nákupu na internetu a po telefonu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).