Hlavní navigace

Muži necítí šanci ke kariéře. Proto mizí ze škol

20. 3. 2009

Sdílet

V Česku vznikl první plán, jak změnit fakt, že zdejší děti vyučuje ve školách 90 procent žen a muži tedy tvoří pedagogický sbor jen z desetiny. Informuje o tom server Aktuálně.cz Liga otevřených mužů, která s ním přišla, si myslí, že učitele od školství neodrazují ani tak nízké platy, i když mezi hlavní tři problémy finance patří.

V Česku vznikl první plán, jak změnit fakt, že zdejší děti vyučuje ve školách 90 procent žen a muži tedy tvoří pedagogický sbor jen z desetiny. Informuje o tom server Aktuálně.cz

Liga otevřených mužů, která s ním přišla, si myslí, že učitele od školství neodrazují ani tak nízké platy, i když mezi hlavní tři problémy finance patří.

Podle vedoucího projektu Muži do škol Václava Šnebergera učitelé výši příjmů uvádějí jako méně důležitou než například kariéru. Šneberger to dokládá i na příkladu Skotska, kde samotné zvednutí platů počet mužů ve školách nezvýšilo.

Před nízké finanční ohodnocení pak muži stavějí i to, že učitelské povolání má nízkou společenskou prestiž.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).