Hlavní navigace

Mikrosukně

20. 9. 2010

Sdílet

FEJETON – Minisukně jsou velmi příjemným módním prvkem už padesát let. Jejich rafinované mladší sestry, jak je z názvu patrné, jsou ještě daleko zanedbatelnějším kusem oblečení.

Cestou autobusem do práce obvykle čtu knihu nebo zpravodajství v mobilním telefonu a málokdy mě nějaký rozhovor zaujme natolik, že číst přestanu a věnuji se svému okolí. Jelikož začala škola, autobus je teď obvykle narvaný žáky a studenty. Jejich průpovídky občas pobaví.

Dva kluci odhadem ze sedmé třídy základky se bavili dost nahlas, takže jsem musel poslouchat, i kdybych nechtěl. Klučičí rozhovor mě upozornil na slečnu sedící u několik sedaček dál. Páni kluci rozebírali, jak je možné, že se ona slečna vydá do školy polonahá, povídali si nahlas (na celý autobus) o tom, že nemá kalhoty ani sukni.

Zapomněla jste si sukni, Jonesová?

Přítomnost či nepřítomnost sukně nebyla vždy jasná ani v případě Bridget Jones

Přítomnost či nepřítomnost sukně nebyla vždy jasná ani v případě Bridget Jonesové …

Samozřejmě jsem neodolal a podíval se směrem jejich zájmu. Slečna seděla pohodlně, jak jí jen dovoloval prostor na sedačce za řidičem a zezadu bylo skutečně vidět, že nejspíš doma zapomněla důležitý kus svého oblečení.

Odložil jsem knihu a zavedl debatu s pány přede mnou. Naznačil jsem, že to děvče pravděpodobně netrpí vzhledem ke svému věku (mohlo jí být tak dvanáct) sklerózou, tudíž nemohla zapomenout sukni nebo kalhoty doma.

Kluci se chytili a rychle poznali, že by se o problematice dámského oblečení mohli od toho sympatického pána středního věku (jako od mojí maličkosti) dozvědět něco víc. I když byli v tomto oboru také velmi kovaní, to se pozná, snadno jsem je přesvědčil, že ta slečna má mikrosukni. Stačila stručná přednáška o tom, že minisukně je dávno překonaný módní výstřelek a že teď frčí ještě něco lepšího – tedy mikrosukně.

Čtěte téma: Nahoře bez chodí jenom panny

Jiný kraj, jiný vkus. Někde frčí nohy, někde prsa a jinde pozadí…

Jsem „in“

Cesta uběhla za družné debaty se školáky, které jsem těsně před výstupem upozornil (asi zbytečně, stejně na holce viseli očima celou cestu), ať dávají pozor a slečnu sledují, aby se dozvěděli víc o záhadě jejího oblečení.

...a průkopnice Lady Gaga

…a průkopnice Lady Gaga

Samozřejmě jsem měl pravdu – slečna vstala ze sedačky a stáhla si maličkatý kousek látky přes zadek. Ne že by mikrosukně něco zakrývala, ale to mi bylo v tu chvíli jedno. Kluci prohlásili, že ne všichni „starý“ jsou sto let za opicema a že se mezi – v jejich očích – důchodci nad hrobem najde člověk, který jim rozumí.

Měl jsem radost, že jsem klukům pomohl a stručně je provedl tajemstvím krátkých sukní i s názornou ukázkou. Pak mě napadlo podívat se na výsledky do vyhledávače.

K tématu mikrosukně vyjelo několik informací, které mě trochu zklamaly. Mikrosukně je termín známý a jsou jím označovány dokonce i části oblečení populárních zpěvaček. Že jsem tento termín neznal já, to se ještě dá pochopit, ale že byl novinkou i pro sedmáky? Ti by ho měli znát, nebo ne?

Čtěte téma: Jak jsme se dozvídali „o tom“

Slovo sex bylo tabu a o existenci pornografie jsme neměli ani zdání. Přesto jsme se záhadným způsobem dozvěděli všechno potřebné. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je kromě jiného internetový publicista, více informací najdete v jeho profilu na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).