Hlavní navigace

Michelinská hvězdička pro pražskou restauraci

16. 3. 2009

Sdílet

Již tuto středu vyjde prestižní francouzský gastronomický průvodce Michelin po evropských restauracích, který bude v tištěné verzi stát 22,90 eura. Levněji, za 15 eur, si na něj přijdou majitelé mobilního telefonu iPhone. Jeho pověstné hvězdičky pomohly v kariéře nejednomu šéfkuchaři. Průvodce Michelin uděluje restauracím jednu až tři hvězdičky. Naopak ztráta hvězdičky může restauraci způsobit úplnou katastrofu. Hodnotí se nejen kvalita a nápaditost jídla, ale i cena.

Již tuto středu vyjde prestižní francouzský gastronomický průvodce Michelin po evropských restauracích, který bude v tištěné verzi stát 22,90 eura. Levněji, za 15 eur, si na něj přijdou majitelé mobilního telefonu iPhone. Jeho pověstné hvězdičky pomohly v kariéře nejednomu šéfkuchaři.

Průvodce Michelin uděluje restauracím jednu až tři hvězdičky. Naopak ztráta hvězdičky může restauraci způsobit úplnou katastrofu. Hodnotí se nejen kvalita a nápaditost jídla, ale i cena.

Pražská restaurace Allegro v hotelu Four Seasons hvězdičku obhájila a nově ji získala také restaurace Maze sídlící v hotelu Hilton.

Francie, která v počtu hvězdiček vévodí, má dokonce svého vlastního průvodce – Red Michelin Guide.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).