Hlavní navigace

Loni se ušetřilo na nemoci, která v Česku nejvíc zabíjí

19. 3. 2009

Sdílet

Na žádných lécích se loni nešetřilo tolik jako na těch, co polykají lidé s nemocným srdcem. Přestože právě infarkt myokardu každoročně zabije nejvíc Čechů. Vyplývá to ze statistiky Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Jedinou skupinou léků, kam loni proudilo méně peněz, byly právě pilulky na vysoký krevní tlak, poruchy srdečního rytmu a cholesterol.

Na žádných lécích se loni nešetřilo tolik jako na těch, co polykají lidé s nemocným srdcem. Přestože právě infarkt myokardu každoročně zabije nejvíc Čechů.

Vyplývá to ze statistiky Státního ústavu pro kontrolu léčiv.

Jedinou skupinou léků, kam loni proudilo méně peněz, byly právě pilulky na vysoký krevní tlak, poruchy srdečního rytmu a cholesterol.

Statistika na první pohled popírá dosavadní argumentaci zdravotnických reformátorů, že regulační poplatky mají ušetřit peníze na banálních chorobách. A přenést je tam, kde jde lidem o životy.

Celý článek najdete na serveru Aktualne.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).