Hlavní navigace

Letiště v Budapešti je v chaosu kvůli nedbalosti

25. 5. 2009

Sdílet

Z nedbalosti otevřený služební vchod mezi schengenským a neschengenským prostorem budapešťského letiště Ferighegy způsobil v pondělí totální chaos a odklad odletů desítek letadel. Informuje o tom deník Právo. Cestující z obou zón druhého terminálu letiště se totiž pomíchali a kontrola osob musela začít nanovo. Mluvči letiště Mihály Hardy uvedl, že se situace normalizuje až v úterý ráno. Agentura MTI informovala o tom, že po zjištění pochybení museli pracovníci letiště v přeplněné tranzitní hale…

Z nedbalosti otevřený služební vchod mezi schengenským a neschengenským prostorem budapešťského letiště Ferighegy způsobil v pondělí totální chaos a odklad odletů desítek letadel. Informuje o tom deník Právo.

Cestující z obou zón druhého terminálu letiště se totiž pomíchali a kontrola osob musela začít nanovo. Mluvči letiště Mihály Hardy uvedl, že se situace normalizuje až v úterý ráno. Agentura MTI informovala o tom, že po zjištění pochybení museli pracovníci letiště v přeplněné tranzitní hale opětovně zkontrolovat doklady stovkám cestujících a opakovat se musela také bezpečnostní kontrola.

„Služební vchod omylem použili pasažéři, kteří přiletěli z Damašku a pomíchali se s cestujícími schengenské zóny,“ vysvětlil Hardy. V prostorech terminálu 2A nastal chaos a vstupní kontrola byla přechodně zcela zastavena. Odlety desítek letadel byly odloženy. „Žádný spoj nemusel být zrušen,“ dodal Hardy. Situace na letišti se postupně normalizuje, ale ke zpoždění odletů bude docházet až do úterý do rána.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).