Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Lékaře nezajímalo, že rodím od tsd - Aby bylo možno říci, že článek objektivně a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 1. 2017 11:16

    tsd (neregistrovaný)

    Aby bylo možno říci, že článek objektivně a vyváženě informuje o situaci tak jak opravdu proběhla, bylo by dobré slyšet názor a popis příběhu také ze strany personálu.
    tsd

  • 11. 1. 2017 13:19

    Terezie (neregistrovaný)

    Ano, a přesně proto posádka záchranné služby tuto možnost dostala, copak jste článek nečetl? Podle nich k žádnému pochybení nedošlo. Jejich vyjádření je poněkud vágní, chybí jakákoliv konkrétnější informace, a tak lze podle mě usuzovat, že k pochybení lékaře pravděpodobně došlo.

    Nejvíc zarážející je pro mě ta ignorace a nerespektování fyziologie porodu. Pěkně to vykresluje hlavní problém našeho porodnictví, kdy žena je ve zcela pasivní roli a nemá žádné kompetence, přestože porod patří právě ženě, ne muži.

  • 11. 1. 2017 13:33

    tsd (neregistrovaný)

    Prosím vás jaký problém porodnictví, toto byla rychlá záchranná služba, tak jaké pak porodnictví. Fyziologie porodu v záchrance? To si už opravdu děláte srandu. To jako že ji měli přestavět na porodnický sál a dítě pak omýt v nedalekém rybníku?
    Kdyby nejela náhodou kolem sanitka a ona porodila v osobním voze, prosím řekněte mi na co by si stěžovala?
    tsd

  • 11. 1. 2017 14:00

    Terezie (neregistrovaný)

    Doporučuji si nejdříve o problematice porodů v ČR něco zjistit, než sem začnete házet takové výkřiky. Je úplně jedno, jestli se jednalo o záchranku, nebo porodnici, přítomný lékař má být vždy kompetentní asistovat u porodu. Nelze zavřít oči před faktem, že byla žena zcela ignorována, když lékaři řekla, že každou chvíli porodí. Kdybyste byl žena nebo si o porodu něco zjistil, tak byste věděl, že v této fázi tělu neporučíte, miminko prostě chce ven a nezajímá ho, kde se zrovna nachází. Tou ignorací a nuceným převozem ženu a miminko paradoxně ohrozili, takže těžko říct, jestli by nebylo bývalo bezpečnější, kdyby porodila ve svém autě. To je to, nad čím bychom se měli zamýšlet. Že lékařská péče nerovná se vždy větší bezpečí pacienta.

    P. S. : Komentář o rybníku si nechte od cesty, domnívám se, že jste ještě neslyšel o tom, že novorozenec se po porodu umývat nemusí? A jsme zpátky na začátku, nejprve je třeba mít o porodu nějaké znalosti, a až pak teprve diskutovat.

  • 11. 1. 2017 14:18

    tsd (neregistrovaný)

    Máte pravdu, že lékař na záchrance by měl být schopen asistovat u porodu, nemáte pravdu, že by to bylo bezpečnější v autě, to už je úplná úchylnost. Jestli byla žena ignorována ve smyslu, "chci do Rakovníka" , tak tomu se nedivím, protože jak jsem napsal výše, záchranka není taxi a poveze vás tam kde jsou schopni vás přijmout a dát vám náležitou péči. Nic nevíme o tom, jestli dispečink nedostal od nemocnice v Rakovníku zamítavou odpověď např. z důvodu přeplněnosti. To ostatní je příběh viděný očima rodičky ( v té chvíli určitě zoufalé). Co z toho je pravda a co jsou emoce se asi nedozvíme. Bylo by zajímavé, kdyby se to dostalo k soudu a my bychom se dozvěděli příběh převyprávěný pro změnu v té chvíli zoufalým a vystresovaným lékařem a třeba více méně nestranným řidičem.
    tsd

  • 11. 1. 2017 14:59

    Terezie (neregistrovaný)

    Je zajímavé pozorovat, jak stále za všech okolností lobujete za lékaře, jako by ti nemohli pochybit. Zároveň odvádíte pozornost od problematických skutečností, které na takové pochybení ukazují. Dále je zarážející, s jakou jistotou tvrdíte, že porod v autě namísto v sanitce by byl jednoznačně nebezpečnější. Máte pro to snad nějaký důkaz? Víte přesně, jaký průběh porodu by v autě byl? Nevíte, protože to ani nemůžete vědeť. Ale jedno je jisté: popsaná situace v sanitce se jeví z těch dvou možností spíš jako ta "úchylná", protože potřeby ženy a jejího nenarozeného dítěte byly zcela ignorovány.

    A nešlo tu o žádný Rakovník, to sama žena popsala v článku, že o to vůbec nešlo. Šlo o přístup lékaře, který ji zcela ignoroval, natož aby jí sdělil, co se s ní děje a kam jedou.

    Pokud nedokážete ani trochu připustit možnost, že by lékař pochybil, tak je asi něco špatně. Tipovala bych to na přílišnou důvěru ve zdravotnický systém, lékaře v rodině nebo obyčejnou naivitu (či neinformovanost, to je jedno).

  • 11. 1. 2017 15:13

    tsd (neregistrovaný)

    No lékař v rodině, vlastně ano každé ráno ho vidím v koupelně. Znám některé blbce z řad lékařů a někteří z nich dokonce publikují na internetu a dokonce na Vitalii. (postižení modří vědí) Jim bych nesvěřil ani péči o mého papouška.
    Nevylučuji, že ten doktor ze záchranky udělal chybu, je to možné, ale stejně tak je možné, že neudělal a ctít presumpci neviny je úplně normální. Jestli vy to tak nevidíte, pak mám podezření, že vám nějaký doktor šlápl na kuří oko a že jste zaujatá. Nakonec "věc byla prošetřena a nebylo shledáno......" Vím, že i takto se to může zamést pod koberec, ALE je dost sprosté psát a uveřejňovat takové články, ještě předtím než se začnu domáhat svých práv NORMÁLNÍM způsobem tj. soudní cestou. Pokud to k soudu nedají, pak jim nevěřím, protože jestli je pravda co je napsáno, pak každý, kdo si sebe váží to k soudu dát musí, jinak nestojí za nic.

    tsd

  • 11. 1. 2017 18:54

    Mell (neregistrovaný)

    A proč není jako tvrzení proti tvrzení brán případ kdy mluvčí záchranky barvitě líčí detaily domácího porodu u kterého nebyl kam byla přivolaná ZZS?Tam byste si nedovolil říct,že jde o jednostranný popis,co?
    Melete naprosto z cesty ta paní na něho křičela že už rodí ne že chce odvézt do Rakovníka.Kvákáte tu kraviny co v článku vůbec nejsou a naopak ignorujete indicie nb přímo fakta co tam naopak zaznívají.

  • 12. 1. 2017 0:00

    tsd (neregistrovaný)

    Žádná fakta nevidím, vidím jen tvrzení podaná jednostranně. Fakta mezi nimi určitě jsou, ale neumím je odlišit. Vy to umíte?
    tsd

  • 13. 1. 2017 16:44

    Iva (neregistrovaný)

    Faktem je, že se miminko narodilo pod dekou(!), bez jakékoliv asistence zdravotníků, ačkoliv zdravotníci byli u rodičky a rodička je o pomoc prosila (vy asi řeknete, "prý").

    Takhle bych rodit taky nechtěla, to raději v tom autě/sanitce... kdekoliv, ale ať mám k ruce někoho, kdo je na "druhé straně" a kontroluje stav dítěte. I neproškolený tatínek je z mého pohledu lepší, než nikdo (případ paní Janákové).

  • 13. 1. 2017 22:53

    xf (neregistrovaný)

    Opatrně s tím tvrzením "narodilo pod dekou". V článku je několik tvrzení, která nedávají logický smysl. Tohle je tvrzení, jež nelze dokázat, ani vyvrátit.

  • 11. 1. 2017 19:17

    Mell (neregistrovaný)

    Chudák zoufalý lékař.Nějak z vaší strany postrádám obavu o ty 2 lidi o které primárně u porodu jde.Ne, lékař to fakt není.

  • 11. 1. 2017 20:52

    Terezie (neregistrovaný)

    Á, tak jsem se přeci jen trefila :-). Už víme, odkud vítr fouká :-). Víte, samozřejmě to celé mohlo být trochu jinak, těžko soudit, když jsme u toho nebyli, ale to, že se k tomu sám onen lékař nijak nevyjádřil a tisková mluvčí vydala jen takové to typické obecné stanovisko "já nic, já muzikant", tak vše nahrává do karet paní Janákové. Neumím si představit scénář, kdy si žena se třemi malými dětmi vymyslí historku o tom, jak jí nějakej doktor málem podělal porod, a ještě se rozhodne věnovat své úsilí a čas podáním stížnosti.

    Nechápu, co je sprostého na tom, napsat článek o vlastní zkušenosti s naším zdravotnickým systémem... Tím spíš, když druhá strana dostala prostor pro vyjádření. To, že se na to vykašlala a sama sebe tak shodila, je věc druhá.

    A k těm soudům: nemáte pravdu, bohužel spousta lidí se na stížnost či dokonce soud vykašle, a to z mnoha důvodů. Každý nemá to odhodlání, nechce tomu věnovat svůj čas a energii, navíc tuší, že je to na dlouhé lokte a s nejistým výsledkem... Nemalá část lidí také dost možná cítí stud za to, co nastalo, přestože v tom jsou nevinně.

  • 11. 1. 2017 21:43

    porodvaute (neregistrovaný)

    https://youtu.be/WXEZ6g2WLoM

    :))) asi by to bylo lepší a mohlo dopadnout asi takto a bez toho ignorantského pána, co se představil jako doktor:)

  • 11. 1. 2017 16:12

    Jirina (neregistrovaný)

    A to je právě to, že by si nestěžovala vůbec na nic. Protože by na celou situaci byla sama jen s manželem, nikdo by ji nepomohl, ale ani nestresoval a neudělal modřiny a trauma svým přístupem. Nechtěla rodit bez pomoci, měla zájem o lékařskou péči a přesto jí lékař nepomohl. Jak ji znám, je to silná ženská, a proto se nezhroutila ani z týhle zkušenosti. Povinností lékaře bylo zajistit její bezpečí a bezpečí miminka, věřím tomu, že to nesplnil a jen naštěstí to celé dobře dopadlo. Pardon, ale vůbec bych se nedivila, kdyby mu další manžel, kterému by se lékař takhle staral o rodící ženu, poprávu rozbil hubu.

  • 12. 1. 2017 15:53

    tsd (neregistrovaný)

    V článku vyčítají řidiči, že"jel jak blázen". Nezlobte se, ale to je tak trochu jeho práce a povinnost dovézt pacienta co nejrychleji k ošetření.
    Že to při tom drncá je jasné, ale rodička odmítla připoutání k lůžku. V tomto bodě jí tedy bylo vyhověno, ale jak se později ukázalo, volba to nebyla dobrá. Kdyby personál poslechla, nemusela mít modřiny a nemusela si později na to stěžovat. Za ty zmiňované modřiny si vlastně může sama. Kdo ví jak to vlastně celé bylo. Ona řeší i to, že manžel zaparkoval v opačném směru, než kam jela sanitka, protože předpokládali, že pojede do Rakovníka ( s tím zjevně měli také velký problém a ne, že ne ).
    Pokud se někomu nelíbí tak normální věc, jako že sanitka jede rychle, pak pochybuji o relevantnosti i ostatních stížností. Po prvním přečtení, mi bylo divné, že se jedná jen o jednostranný komentář situace a moc jsem to ani nechtěl rozebírat. Když ale vidím, jak jsou s tím všichni hned hotovi a každému je všechno jasné, pochopil jsem, že tak nějak vznikly hony na čarodějnice a později i lynčování a to se mi fakt nelíbí.
    tsd

  • 10. 4. 2017 12:36

    sestra (neregistrovaný)

    Nezlobte se pane doktore, ale pokud stav pacienta vyžaduje okamžitý zásah, což probíhající porod je, sanitka musí zastavit a pomoc poskytnout. Vaše tvrzení, že je povinnost saniťáka jet jako blázen, je pravda jen do té doby, pokud tím neohrozí pacienta. Tady byli ohroženi rovnou dva pacienti a lékař záchranky si prostě jen hodlal usnadnit práci a nešpinit se s porodem. Ať si to vyžere někdo jinej, do poslední chvíle zřejmě zoufale doufal, že se tím nebude muset zabývat a tomuto předsevzetí evidentně plně dostál. Nezkontrolovat během porodu a těsně po něm novorozenci ani dýchací cesty a jejich průchodnost, to je opravdu donebevolající.
    Viděl jste někdy nějakou ženu rodit? Umíte si ji představit připoutanou k lehátku ve vodorovné poloze?
    Naštěstí všichni lékaři nejsou stejní, ale podle Vašich komentářů bych se nechtěla dostat do rukou ani Vám.

  • 11. 1. 2017 21:29

    nedamito (neregistrovaný)

    Na co by si stěžovala? Na nic, protože by byla zodpovědná za svůj porod, manžel by jí zastavil, když by jej požádala, měla by bezpečnostní pás a nebyla by potlučená a plná modřin, seděla by v polosedě, tudíž by si řídila svůj porod sama a byla by schopná si své dítě podržet a případně mu poskytnout první pomoc, odtočit pupečník, pochovat, přikrýt, mít na svém těle, než by dojeli. Určitě by jim i telefonicky lépe poradil dispečink než ten b.l.b, který se představil jako DOKTOR. Místo toho byla vystavena zběsilé jízdě v sanitce, kdy nebyla zajištěná na lůžku, natož dítě, které se rodilo na svět. Musela při této jízdě ležet na zádech - pasivní poloha a nemohla si své dítě podržet - to nebyla šane!. Ze strany toho k........ který si říká DOKTOR byla ignorovaná a každopádně bych mu dala pár facek, a poslala do temných lovišť.....ať se naučí chovat slušně, když se neumí chovat lidsky, pak je to smutné, a nemá tam co dělat, tečka!!!

  • 12. 1. 2017 15:21

    žena (neregistrovaný)

    toto muže napsat ...

    12. 1. 2017 15:34 redakčně upraveno, důvod: porušení pravidel diskuze
  • 12. 1. 2017 10:35

    Karel (neregistrovaný)

    Personál potvrdil, že nedošlo k žádnému pochybení. Popis toho, jak celá věc probíhala, nezpochybnili. Prostě se to tak stalo a dle zodpovědných osob je to normální a v pořádku.

  • 12. 1. 2017 11:24

    tsd (neregistrovaný)

    Trochu ujeté vysvětlení. To jste vymyslel sám Karlíku, nebo vám někdo pomáhal?
    Mohu předložit jinou verzi. Při vyšetřování se zjistilo, že vše neproběhlo tak jak je psáno ve stížnosti a proto se konstatovalo, že nedošlo k pochybení. A proto, že nikoho nic nenutí ty rozpory ve výpovědi o skutečném stavu vysvětlovat, je to dostačující pro interní vyhodnocení. Jediný, kdo může obě strany donutit odpovídat na konkrétní otázky kolem události je soud. Ať to dají k soudu a budou vědět v čem personál nezpochybnil a jakou měrou jsou odpovědné jednotlivé osoby, jinak se to nikdy nedozvědí a zůstanou jen dohady podobné těm vašim.
    tsd

  • 12. 1. 2017 12:41

    Kybernet (neregistrovaný)

    To je sice mozne, ale pak jde o prinejmensim o komunikacni selhani te nemocnice. Je totiz zajimave, jak si tyto instituce i jednotlivi lekari stezuji, ze media a lide nestoji o jejich pohledy a informace a hledaji se za drahe penize zpusoby, jak je dostat mezi lidi formou vselijakych PR kampani, ale kdyz se jich pak primo zeptaji na konkretni problem, tak mlci. To je samo o sobe ponekud podezrely signal, nemyslite? Dalsi vec je pohled spravneho hospodare - je trochu rozdil v nakladech financicnich a reputacnich vydat jedno prohlaseni a nebo nechat probehnout soud.

    Takze suma sumarum - occamovou britvou rozsouzeno to vypada spis na hlavu v pisku potrefene nemocnicni husy.

  • 13. 1. 2017 9:21

    tsd (neregistrovaný)

    Proč nemocniční, snad záchranářské, ne? Vidíte i v tom se dokážete splést, ale hlavně, že je vám to jasné.
    tsd

  • 12. 1. 2017 10:58

    Heky řečeno (neregistrovaný)

    Mě také rodila jen sestra,tedy hlídala.Četla si knížku a seděla mimo,takže když jsem rodila sama na sále,tak mi syn málem spadl na zem.No,mohla se slepice přerazit,aby nespadl.A ještě mi vynadala,že rodím moc brzy,no pecka.To jsou zážitky s doktory,nepočítaje při prvním porodu,když mi pak doktor řekl,že toho budu litovat mít první dítě tak brzy.Takže skvělý zážitky s doktory.Za to zde v západních Čechách byly doktoři nejen citlivý,ale i profesionálové­.Takže ano,je to o člověku.Rodit v nemocnici,ale pečlivě si ji vybrat,jako to udělala Lucina Bílá.

  • 12. 1. 2017 12:43

    Inka (neregistrovaný)

    Vynadat, to oni umějí. Hnusný umí být každý ráz-dva. Mohla bych vyprávět zážitky ze severních Čech, kde se s lidmi vůbec nepárali. Doktoři tam chodili na umístěnky, ještě ke všemu, takže v tom systému neměla lidskost šanci. Když mne sanitka přivezla do porodnice, (druhé dítě), nemohli jsme se s řidičem vůbec dozvonit na uzavřené porodní oddělení. Po dlouhých minutách se ve dveřích objevila vichřice, rudá v obličeji, co si troufáme večer rušit. Vstoupila jsem do chodbičky, vichřice mi vrazila do ruky ramínko na kabát, řekla jen Přijdu za 20 minut, dřív nemůžu- a zmizela. Na nic se neptala, dokonalý nezájem. Tak jsem tam seděla v šatně na lavičce pod cizími kabáty a byla ráda, že jsem s prvním dítětem nebyla v této severočeské porodnici.
    Poprvé jsem rodila v malé nemocnici na Pardubicku, prochodila jsem po chodbě celou noc, a děťátko se narodilo v půl šesté ráno, přenošené. Noční sestřičce, která se mnou byla, končila směna.a přesto se ještě ke mně ráno v půl osmé vrátila, aby se podívala na miminko, jestli dýchá a je v pořádku! Velmi mladá sestřička, ale brala svou práci zodpovědně a s láskou. Takže to jde.

  • 12. 1. 2017 12:44

    pdb (neregistrovaný)

    U nas podobna zkusenost. Prvni porod selhani ze strany lekaru v renomovane porodnici, ktere pozdeji potvrdilo vedeni nemocnice (takze alespon neco). Druhy jsme uz neriskovali a porodili doma s nesrovnatelnym luxusem klidu a bezpeci pro matku i dite. Samozrejme po peclive priprave, domaci porod neni pro kazdeho a system to vubec neulehcuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).