PŘED 150 LETY NEOBSAHOVAL VZDUCH V DNEŠNÍCH PRŮMYSLOVÝCH OBLASTECH OBROVSKÉ MNOŽSTVÍ RŮZNÝCH CHEMICKÝCH LÁTEK,ZPLODIN,VÝFUKOVÝCH PLYNŮ Z AUT,LETADEL. MOŘE NEBYLY PLNÉ PLASTŮ A JEDŮ !!! KONCENTRACE JEDOVATÝCH LÁTEK V PŮDĚ BYLA NAPROSTO ZANEDBATELNÁ AŽ ŽÁDNÁ !!! Právě od toho se ale odvíjí zdravé a nekontaminované potraviny A ZDRAVÍ LIDSKÉ POPULACE !!!
Pred 150 lety byla vsude lokalni topeniste, jezdily parni lokomotivy, v prumyslu(ktery byl hlavne ve mestech) se vsude palilo uhli, kysele deste na dennim poradku, co se lije do rek nikdo neresil. Staci dat do googlu "air/water pollution in 19th century" a udelate si o te selance lepsi obrazek.
Ano, kromě toho neexistovaly lednice a mrazáky. Hrnce se drhly pískem a zabíjačka byla na dvoře hned vedle hnoje. Zkrátka idylka.
Lidé to přežívali jen díky tomu, že nedochůdčata umírala hned po porodu a ti neduživí záhy po tom. Když už se někdo dožil dospělosti, musel to být člověk s pevným zdravím a výbornou imunitou. Ne jako dnes, kdy přežívají prakticky všichni, i ti, kteří by v minulosti nepřežili ani pár prvních dní.
Všichni sluníčkáři a bio-bio, kteří argumentují tím, že to bylo před sto a více lety to pravé ořechové, by si to měli vyzkoušet na vlastní kůži. Dnes by totiž bez moderního zdravotnictví a nových technologií přežil jen málo kdo. Přiznejme si, že se rodí čím dál větší "padavky" ( a lepší to nebude)
tsd
Myslím, že dnešního zákazníka trápí hlavně zbytečné chemikálie v potravinách, kam tradičně nepatří. Šizení potravin nejrůznějšími náhražkami, vyrobeno za účelem zisku. Občas se provalí aféra s nepovolenými přísadami, občas promluví odborníci o škodlivém vlivu palmového oleje nebo glukózo- fruktózového sirupu na naše zdraví. Když je tak masivně všechno podřízeno zisku, není čas hledět na kvalitu a zdraví.
To je asi důvod, proč si lidé minulou dobu idealizují.
Internet Info Vitalia.cz (www.vitalia.cz)
Chytře na život. ISSN 1802-8012
Copyright © 2009 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Vitalia.cz využívá zpravodajství ČTK