Hlavní navigace

Krize dopadla i na čokoládovny

16. 4. 2009

Sdílet

Čokoláda s vysokým obsahem kakaa má dle některých výzkumů i pozitivní vliv na zdraví. Například podle amerických vědců snižuje riziko rakoviny kůže a oddaluje stárnutí. Rovněž prý pečuje o optimální hranici antioxidantů v krevní plazmě, a tím podporuje zdárnou funkci oběhového aparátu. Důvodů, proč jíst hořkou čokoládu, by se jistě našlo více. Jenže v době krize sáhnou lidé raději po levnějším pamlsku, tedy i méně kvalitní čokoládě, která už nemá tolik pozitivních účinků.

čokoládaČokoláda s vysokým obsahem kakaa má dle některých výzkumů i pozitivní vliv na zdraví. Například podle amerických vědců snižuje riziko rakoviny kůže a oddaluje stárnutí. Rovněž prý pečuje o optimální hranici antioxidantů v krevní plazmě, a tím podporuje zdárnou funkci oběhového aparátu. Důvodů, proč jíst hořkou čokoládu, by se jistě našlo více. Jenže v době krize sáhnou lidé raději po levnějším pamlsku, tedy i méně kvalitní čokoládě, která už nemá tolik pozitivních účinků.

Jak se s tímto vyrovnávají čokoládovny? Věří, že se jedná o chvilkovou záležitost, protože čokoláda obsahující velké množství kakaa stimuluje rovněž centrální nervový systém, což je v krizové době, která vyvolává stres, obzvlášť potřeba. 

Foto: Wikipedie    

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).