Hlavní navigace

Jak dopadla kontrola na karlovarských farmářských trzích?

28. 9. 2011

Sdílet

Úředníci kontrolovali trh v Karlových Varech, na který ministerstvo finančně přispělo. Co zjistili? Farmářský trh v Karlových Varech je jedním z projektů, který podporuje Ministerstvo životního prostředí z revolvingového fondu. K tématu: Jak bude využito deset miliónů pro farmářské trhy? V pátek 16. září se úředníci vypravili na trh zkontrolovat, jak jsou prostředky využívány. Inspekce zkoumala provoz trhu z různých apektů a shledala mimo jiné, že „na místě ještě dříve, než byl plánován…

Úředníci kontrolovali trh v Karlových Varech, na který ministerstvo finančně přispělo. Co zjistili?

Farmářský trh v Karlových Varech je jedním z projektů, který podporuje Ministerstvo životního prostředí z revolvingové­ho fondu.

V pátek 16. září se úředníci vypravili na trh zkontrolovat, jak jsou prostředky využívány. Inspekce zkoumala provoz trhu z různých apektů a shledala mimo jiné, že „na místě ještě dříve, než byl plánován oficiální začátek trhu, plně fungovalo třicet prodejních stánků.“ Tento počet řadí karlovarské farmářské trhy aktuálně mezi největší z těch, které MŽP finančně podpořilo.

Také v ostatních kritériích trhy vyhověly – všechny stánky byly řádně označeny, nechyběly informace o původu zboží ani kompletní údaje o trhu. I sortiment na trhu byl velmi široký, zjistili úředníci – od klasického farmářského zboží jako je pečivo, ovoce, zelenina, uzeniny, sýry, med, mošty, koření ap., až po např. bylinnou kosmetiku a léčivé čaje.

Kontroloři ocenili také hru pro děti, v níž si malí návštěvníci trhl mohli vyzkoušet, jak se tvoří zdravý jídelníček. Trhy tedy nejsou koncipovány pouze jako prodejní místo, ale jako prostor, kde se lidé učí lépe přistupovat k životnímu stylu. „Ocenění si zaslouží i profesionální přístup k zajištění bezpečnosti a čistoty tržiště,“ uvádí zpráva.

Poslední příležitost k návštěvě farmářského trhu v Karlových Varech v tomto roce mají návštěvníci v pátek 14. října. Více o trhu: Farmářské trhy Karlovy Vary

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).