Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kolik je dnes normální mít dětí? od mlun - Normální to neni (a moc se s tim nepočítá,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 10. 2009 12:14

    mlun (neregistrovaný)

    Normální to neni (a moc se s tim nepočítá, stačí se podívat na tiskopisy úřadů – max pro 5 dětí), ale aby nenastala důchodová krize (jak nás straší už mnoho let všechny vlády), tak to bude potřeba. 2 děti jsou minimum pro zachování druhu. Sedm je už trochu moc, ale slyšel jsem i o dvanácti sourozencích (u normální české bílé rodiny).
    Pryč jsou doby našich pradědů, kteří byli z víc jak deseti dětí.

  • 31. 10. 2009 11:26

    jezevec (neregistrovaný)

    V anketě mi vadí to tvrdé škatulkování – považujete za normální jedno NEBO tři děti? Kdo takovou blbost vymyslel? Proč by někdo nemohl považovat za normální jedno i tři děti? Proč ne nula i čtyři?
    Já považuji za normální, když zdravá rodina má právě tolik dětí, kolik chce a uživí. Někdo žádné a někdo třeba deset, a všechno je to normální.

    je pravda, že například „rodinné“ vstupenky jsou pro vícečetné rodiny hodně diskriminující – pár se čtyřmi dětmi zaplatí například v pražské ZOO víc, než dva páry se 2+2 dětmi. podle ředitele je prý pojem „rodina“ koncipován na „obvyklého“ klienta. že by ta rodina se čtyřma dětma potřebovala slevu víc, než nabušený pár rat racers s jedním mlamojem, to už nikoho netankuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).