Hlavní navigace

Názory k článku Kolik Čechů je závislých na alkoholu? 40 % pije rizikově, říká adiktolog o průzkumu

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 3. 2022 23:30

    Vlastimil.Michael

    Dobrý den,
    pokud si dobře pamatuji, tak jak Prof. Mysliveček, Skála a další i v současnosti zastávají názor, že cca 11 % lidí, kteří začnou pít alkohol, se stávají závislými.

    V současné době a dle mého názoru nejen u mladé generace, se pití alkoholu stává lékem na psych anomálie a sociální otřesy a další,
    které za " Komančů" nebyly tak výrazné.
    Tenkrát jsme byli v ZOO a nyní jsme v "Džungli".

    Moje predikce je zvýšení na cca 15 %, což když se budu držet zpátky,
    je aktivní populaci, která alkohol zkusila (cca 5 miliónů)

    750. 000 závislých osob,
    kteří se s největší pravděpodobností propracují přes stádium prodromální, kruciální až ke stádiu terminálnímu a popřípadě i dále.

    Kolik se postavilo Psychiatrických nemocnic od r. 1945 ?

    Kolik z toho a kolik lůžek je určeno pro závislé ?

    Současná 108 - mička jistě žádnou nepostaví.

    Co nás čeká raději predikovat nebudu, abych Vás nestrašil.

    Bohužel to asi bude ještě horší, než očekávám a to proto, že existují "duální diagnózy" a dokonce někteří "mistři" jsou současně F 17, F10.2 a smažky a gembáči v jedné osobě + i třeba nějaká ta čárka nebo Perníček.

    Léčba není dostupná již teď. Takže závislí budou na ulici a aby přežili, budou muset krást a loupit atd... Jinou cestu nemají.

    Z prodeje alkoholu cigaret a dalšího "užitného materiálu" má stát nejen Spotřební daň, DPH, ale i daň od fyzických či právnických osob.

    Na léčbu z toho nejde snat ani 1 procento. Stát tedy prosperuje a vybírá daně hlavně z drog. Alkohol je také droga, po jejímž užití je ve změněném stavu vědomí. A to jsem zapoměl na úrazy a následnou zdravotní péči a popřípadě i invaliditu a pobírání důchodu III. stupně u vozíčkářů po nehodách pod vnivem. Rozvrácená anželství, děti v dětských domovech ale hlavně když s tím na příjmové straně rozpočtu pan Ministr Financí může počítat. Na to je spoleh...

    Dobrá už raději končím...

    Strašná budoucnost.

    Nenacházím slov.

    Vlasta

  • 26. 3. 2022 13:49

    Revmatik

    Jak napsal spisovatel Mikolášek, tak každý normální člověk pije v pátek odpoledne a pak v sobotu zlehka dokrmí :-) Zbytek víkendu jen tak zvolna doscmrndá do neděle a celý cyklus se uzavírá. Od pondělka je třeba játra a další orgány regenerovat. Co na tom není jasné ?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).