No vidíte, a já četla, že naopak mražená je lepší, protože tím zkřehne.
Psal to jeden kuchař, co vařil v Řecku:
"Ani nevíš jak mráz udělá chobotnici dobře! V šibaným Řecku se jí čerstvá chobotnice jen když nemáš dost času ji zmrazit. A potom s ní mydlí hodinu o skálu než jí dají vařit. Jinak jí neukoušou."
presne tak, pokud chcete mit krehkou chobotnici a ne zvykazcku, tak ji nechate alespon na pul hodky v shockeru pokud neni cas ji zmrazit poradne.
abysme museli zrat kdejakou havet. Chobotnice muze byt kulinarsky zazitek, ale to jen diky koreni a zpusobu pripravy. Podobnou chutovku udelate treba ze starych bot.
Jo no, taky si myslím, že zrovna chobotnice by se zabíjet nemusely, když samy o sobě nic nepřináší. Měl jsem možnost ochutnat malé chobotničky i sépie a nebylo to nic nepříjemného, ale že bych to vyhledával... Souhlasím s tím, co se píše v článku - to maso prakticky nemá vlastní chuť ani vůni. Je to de facto jenom "nosič" pro jiné chutě zavedené při úpravě. A troufám si tvrdit, že takovýchto "hmot" se najde spousta i mimo živočišnou říši.
Jediná věc, která může mluvit pro zabíjení a konzumaci chobotnic, může být jejich výživová hodnota. Ale nevím, jestli mají chobotnice něco, co by se nedalo možná i dost snadněji získat z něčeho jiného.
Myslíte, že ve Středomoří jsou všichni hlupáci, když to s chutí konzumují, a jen my Češi víme nejlépe, co je dobrého? Jinak podle mě je naprosto bez chuti kuřecí maso zbavené kůže, které je u nás tak populární - myslím, že chuť mu dodává jedině koření. Chobotnice je proti tomu lahůdka.
Kdo mluví o hlupácích? A souhlasím s tím, že kuřecí maso moc chuti samo o sobě nemá. Nesouhlasím, že chobotnice je proti tomu lahůdka, chobotnice mi přijde ještě mdlejší než kuře, ale to už je asi věc osobního názoru. Co zůstává faktem je, že chobotnicových chovů na maso asi moc nenajdete, tudíž máte dobrou šanci, že chuť chobotnice znáte takovou, jaká doopravdy je. U kuřete je docela dost zásadní rozdíl, jestli koupíte chcípáka z velko"chovu", nebo si zabijete zdravé a silné kuře, které do své velikosti dorostlo přirozenou cestou na dvorku.
Když on má holt každý jiný jazýček. Tuhle mě vyrazila dech dcera, když se domáhala kuřecích prsou s tím, že vepřové je prý bez chuti.
Chobotnici jsem poprvé ochutnal v Madridu a dodnes je to pro mě příjemná vzpomínka. Fakt je, že tak dobře udělanou jsem ji od té doby neměl.
Riaď sa múdrosťou predkov. A nejedz z mora nič, čo nemá šupiny.
jak jste prisel na to, ze predci nejedli hlavonozce, koryse, musle ci morske jezky? a co treba sumec nebo uhor kteri nemaji supiny?
Hadam, ze to bude nejaky citat z bible, nebo podobne sragory.
aha, no ja fantasy moc nectu tak se v tom nevyznam.
http://www.biblenet.cz/app/b/Lev/chapter/11
Jsou to zásady košer kuchyně, takže Židi rozhodně chobotnice nejedí.
Jsem ateista, s chutí si ji dám.
http://www.thedailymeal.com/grilled-octopus-lemon-and-olive-oil
Internet Info Vitalia.cz (www.vitalia.cz)
Chytře na život. ISSN 1802-8012
Copyright © 2009 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Vitalia.cz využívá zpravodajství ČTK