Hlavní navigace

Jaké knihy děti čtou?

19. 3. 2010

Sdílet

Národní pedagogická knihovna Komenského (NPKK) pořádá výstavu s názvem Děti čtou?!  Výstava je součástí projektu Ústavu pro informace ve vzdělávání a NPKK na podporu čtenářské gramotnosti. Mapuje sedmnáctiletou historii čtenářské ankety pro děti Čteme všichni a ilustruje vývoj čtenářských priorit dětí od roku 1993 po současnost.

Národní pedagogická knihovna Komenského (NPKK) pořádá výstavu s názvem Děti čtou?! 

Výstava je součástí projektu Ústavu pro informace ve vzdělávání a NPKK na podporu čtenářské gramotnosti. Mapuje sedmnáctiletou historii čtenářské ankety pro děti Čteme všichni a ilustruje vývoj čtenářských priorit dětí od roku 1993 po současnost.

Čtěte téma: Je pravda, že české děti nečtou?

„Děti čtou špatně, protože je knížky nebaví. Raději si sednou k televizi nebo k internetu, tedy médiím, která jsou založena na obraze a tím pohodlnější pro vnímání. Mnohé ani nikdy od rodičů nedostaly žádnou knihu jako dárek,“ tak znějí časté nářky učitelů. Je to opravdu tak zlé? 

čtení

V rámci výstavy se návštěvníci mohou rovněž seznámit s dalšími projekty, které NPKK připravuje na podporu čtenářské gramotnosti: Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka, Záložka do knihy spojuje školy nebo literární soutěž pro středoškoláky Žijeme na jedné zemi.

Výstava bude přístupná ve všední dny mezi 9:00 a 18:00 do 31. července 2010 ve 2. patře knihovny, Mikulandská 5, Praha 1.

Fórum: Které knihy baví dnešní děti?

Je pravda, že dnešní generaci knihy moc nebaví? Jaké tituly mají šanci zaujmout? Zapojte se do diskuze.

Ilustrační foto: Dreamstime

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).