Hlavní navigace

Názor k článku Jak se zbavit vší? I bez syntetiky od Náhodný kolemjdoucí - Děkuji za názor. Já přidávám esenciální oleje z hřebíčku,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 3. 2014 14:23

    Náhodný kolemjdoucí (neregistrovaný)

    Děkuji za názor.

    Já přidávám esenciální oleje z hřebíčku, rozmarýnu, tymiánu, šalvěje do ústního oleje (dýňový olej).

    Esenci z hřebíčku a rozmarýnu přidávám i do olejů na tělo.

    Čistou hřebýčkovou esenci používám občas na určité druhy špatně se hojích ran (dobře to funguje třeba právě ve vlasech, lepší je pochopitelně trvale udržovat dobrý stav pokožky na hlavě a vlasů - pak takové stavy nenastávají...) nebo jen namísto "voňavky". Skoro jsem si jistý že dokáží i odpuzovat nějaké brabrešky.
    Naopak s ním nemám příliš dobrou zkušenost při ošetření kůže obličeje. Je velmi snadné dát příliš velkou dávku, která dráždí a následně může dojít k vyššímu mazotoku, rozšíření pórů... V příliš malé dávce se mi zase zdá že nepůsobí viditelně antisepticky/an­tibakteriálně.
    Párkrát jsem vyzkoušel hřebíček jako prostředek pro vyvolání silného lokální prokrvení. Při úrazech to fungovalo celkem dobře (odstraní to i bolest), ale třeba při zablokovaných nervech (například jako náhrada za kapsaicin - dnes je situace s náplastmi katastrofální, musel jsem si začít vařit vlastní mast) nemusí posloužit vždy dlouhodobě dobře (zpočátku přijemně hřeje a uvolňuje, následně se to někdy jaksi zvrtne).
    Na ústní dutinu, ale nejen na ni, jsme v minulosti používali prostý lihový výluh hřebíčku.

    Uvedený repelent pro zvířata obsahuje kromě neemového oleje a látky která zaručí dobré rozprostření po kůži zvířete ještě esenciální olej z citronely. Ten pravděpodobně také má repelentní účinek, kočce navíc celkem voní, ale velmi rychle vyprchává.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).