Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Hledá se ideální rybník pro bruslení od P.K. - Trochu mi v čláku chybí informace o tom jak postupovat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 1. 2010 9:06

    P.K. (neregistrovaný)

    Trochu mi v čláku chybí informace o tom jak postupovat při proboření se do hluboké vody. Slabá místa nelze ani u změřeného rybníku nikdy vyloučit. Četl jsem o vyprošťovacích hrotech pomocí kterých máme velkou šanci se vytáhnout sami z vody zpět na led v místech odkud jsme přijeli. A také jak postupovat jsme-li svědky, že se jiný bruslař probořil, pomohla by tu asi tzv. házečka co používají vodáci. Poradit bychom si měli vždy umět sami! Také mít náhradní suché oblečení k dispozici by asi nebyla špatná rada. Jinak zmíněných 25 cm už unese i auto, nebo koně s jezdcem, jak nedávno psali o dráze na Lipně. Také existují a dají se i v ČR sehnat speciální brusle na přírodní bruslení, které jedou velmi lehce a také snadno přejiždí i různé praskliny v ledu.

  • 28. 1. 2010 19:21

    Michal (neregistrovaný)

    Podle mě je nejdůležitější chytit se ker a nenechat si vodu dostat nad pas. Osobní zkušenost mám jenom s nohou po koleno namočenou :) To je v klidu a pokud máte dvoje ponožky, tak si dáte jedu ze suché nohy na mokrou a můžete dál bruslit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).