Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Filip Sajler: Pankrácký Rynek je nejvíc, co si kuchař může přát od Jiří - Před lety tu byla velmi dobrá pankrácká tržnice,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 5. 2014 8:08

    Jiří (neregistrovaný)

    Před lety tu byla velmi dobrá pankrácká tržnice, kde se daly koupit dobré a levné věci v době, kdy ještě žádné farmářské trhy nebyly. Pak ji zbořili a teď se sem vrací něco podobného, ale s podstatně vyššími cenami.

  • 26. 5. 2014 7:36

    Patrik Chrz

    Tak si říkám. Původně byl hlavní účel tržnice, že tam bylo zboží levnější. Teď prodejci zjistili, že se můžou svézt na marketingové vlně, kdy jsou lidi ochotni za zboží na trhu zaplatit více, tak ho prodávají dráže (a přitom si stěžují, že super/hyper markety ho od nich vykupují za nízké ceny a přirážejí si vysoké marže, přitom přímo zákazníkům ho prodávají za víc peněz, naž si ho můžou koupit právě v těch super-hyper).

    Ale ono je to přejde. Shodou okolností chodím každý den z práce právě kolem Pankráckého rynku, takže jsem se tam zašel podívat a zatím žádné velké nadšení. Je tam jedna sýrárna, kde jsem měl pocit, že ceny jsou docela vysoké (ale to je problém všech těchto specializovaných obchodů, že se snaží pracovat s vysokými maržemi, takže zatímco v Makru stojí kilo Parmazánu necelé 4 stovky (v hyper-super v akci i 3 stovky), ve specializovaných obchodech stojí i 8 stovek).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).