Hlavní navigace

Farmářské trhy Rajská zahrada představují: Zelenina Zeman & Zeman

22. 5. 2012

Sdílet

Přijďte nakoupit na středeční farmářské trhy na Rajské zahradě a seznamte se s dalšími prodejci. Ve středu 23. 5. najdete u zastávky metra Rajská zahrada další z pravidelných farmářských trhů. Pořadatelé z o. s. Pod Platany pokračují také v předkládání vizitek prodejců: „Tentokrát bychom rádi představili Zeleninu Zeman & Zeman z Hostína u Vojkovic, která vám nabízí své plodiny na Rajské zahradě i na Černém Mostě.“ Jde o rodinnou farmu, která hospodaří na 70 hektarech zemědělské půdy mezi…

Přijďte nakoupit na středeční farmářské trhy na Rajské zahradě a seznamte se s dalšími prodejci.

Ve středu 23. 5. najdete u zastávky metra Rajská zahrada další z pravidelných farmářských trhů. Pořadatelé z o. s. Pod Platany pokračují také v předkládání vizitek prodejců: „Tentokrát bychom rádi představili Zeleninu Zeman & Zeman z Hostína u Vojkovic, která vám nabízí své plodiny na Rajské zahradě i na Černém Mostě.“ Jde o rodinnou farmu, která hospodaří na 70 hektarech zemědělské půdy mezi městem Kralupy nad Vltavou a Mělníkem. Jejich specialitou je kvalitní kořenová zelenina zejména mrkev, petržel, celer, červená řepa, pórek, okurky, zelí, kapusta a všechny další běžné zeleniny včetně česneku, cibule a brambor mnoha druhů. „Na většinu z toho je ještě brzy, ale v létě a na podzim už bude jejich nabídka opravdu velká a vy si budete pochutnávat na báječných cukínách, na mladé mrkvičce a senzačních bramborách.“

Do sortimentu jejich produkce patří i zeleninová sadba, bylinky svazkované a hrnkové, květiny do truhlíků a adventní věnce a dekorace. Na farmě chovají i domácí zvířectvo (prasátka, krávy, králíky, slepice a další), zatím však na trhy dodávají jen vlastní zeleninu a ovoce z produkce okolních sadů. Zajišťují i dodávky zeleninových bedýnek. „Zeptejte se a oni vám všechno podrobně vysvětlí. My máme za to, že jejich nabídka je velmi zajímavá a moc chutná,“ říkají pořadatelé.

Na Rajské zahradě pochopitelně dál nebudou chybět pekařské výrobky, počínaje chleby a konče koláči, které nabídnou Štefanovi od Litomyšle, Vondřichovi ze Mšena a pokud jde o sladkosti i další.

Budou sýry. Nabízí je spolu s mlékem a jogurty farma Němcovi, jsou tu sýry z Holandska a ze Slovenska, a snad dorazí i ovčí sýrárna Horní Dvorce z Jižních Čech.

Bude spousta koření a kořenících směsí a s nimi i předsmažená cibulka, hraška na obalování řízků pro ty, kdo se jich nechtějí vzdát, ale přitom drží dietu a taky brambůrky k televizi.

Bude maso a uzeniny od všech obvyklých prodejců (Kořínkovi od Pardubic, Kaiserovi z Terešova a Novotní z Boleslavi).

A bude i víno, a čerstvá pasta (těstoviny), bude ochutnávka malých pivovarů, budou léčivé konopné výrobky, bude med, a bude plný náklaďák květin a rostlin okrasných i užitkových a vy se bude moci, prohnuti pod tíží nákupu a s kytkou v zubech, vrátit domů ke svým milým a blízkým a potěšit je něčím malým, ale moc dobrým na zub.

Termíny, aktuality, vyhledávání v celé ČR: Vitalia.cz/FAR­MÁŘSKÉ TRHY

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).