Hlavní navigace

Farmářské trhy Rajská zahrada – pláštěnku sebou

13. 6. 2012

Sdílet

Dnes má pršet a pršet a pršet, farmářské trhy na Rajské zahradě ale prodávají. Pokud se nenecháte odradit počasím, na farmářském trhu Rajská zahrada u stejnojmenné zastávky metra na Praze 9, najdete bohatý sortiment farmářských produktů i malé občerstvení. „Abyste si mohli na místě pochutnat, poprvé vám budeme u speciálního stánku nabízet čerstvé a teplé palačinky a taky dobrou kávu,“ zve pořadatel.

Dnes má pršet a pršet a pršet, farmářské trhy na Rajské zahradě ale prodávají.

Pokud se nenecháte odradit počasím, na farmářském trhu Rajská zahrada u stejnojmenné zastávky metra na Praze 9, najdete bohatý sortiment farmářských produktů i malé občerstvení. „Abyste si mohli na místě pochutnat, poprvé vám budeme u speciálního stánku nabízet čerstvé a teplé palačinky a taky dobrou kávu,“ zve pořadatel.

„Ne že bychom meteorologům věřili na slovo, ale přeci jen si pro sichr vezměte nepromokavou bundu, klobouk, do tašky pláštěnku a nenápadně i deštník a holínky. Kytičkám, které tak rádi na Rajské zahradě kupujete, déšť prospěje, horší to bude s pečivem a s dalšími lahůdkami, které se sem chystají,“ říkají pořadatelé z o.s. Pod Platany. „Naši pekaři se budou muset zakrytovat igelitem a stejně tak prodejci štrůdlu, koření, plněných rolek, sýrů a všichni další kdo nemají vlastní pojízdnou střechu nad hlavou.“

středa 13. 6., 10–19 hodin, více: Farmářské trhy na Rajské zahradě 

Ve speciálním stánku bude pokračovat nabídka a prodej čerstvé pasty a zelené špenátové nudle (tagliatelle) se smetanovou omáčkou a parmezánem.

V uzenářství pana Novotného můžete koupit paštiku s bylinkami a spolu s čerstvým hranatým česnekovým chlebem od Štefanů a hlávkovým salátem od pana Nováka (Farma Křenek) to bude parádní večeře. Co s dalšími produkty? Pořadatel nabízí tipy: „U Farmy Zemanovy jsme si pořídili mladou červenou řepu, kterou jsme po uvaření v páře, oloupali, ochutili octem, česnekem a solí a spolu s bílým pečivem jsme to všechno rozmixovali na pyré. Je to hrozně dobré studené třeba na chleba s máslem nebo na toust, či třeba jako příloha k masu. Mladou mrkvičku jsme zase dílem použili do polévky a dílem jsme ji podusili na víně, a to nám ještě pořád straší v lednici mangold, ze kterého se chystáme udělat polévku. U Zemanů jsme prostě nakoupili, co se dalo, a nejexotičtější byly výhonky česneku, které vypadají jako malí zelení hádci a když se nasekají do jídla, obarví ho a ochutí jako mnohem intenzívnější pažitka.“

U pojízdných prodejen s masem jsou stříšky a tak si budete moci nakoupit maso a uzeniny v klidu.

Farma rodiny Němcovy bude nabízet jogurty, máslo, krémy a mléko, a Slovenské sýry oštiepky, nitě a korbáčiky. Jako obvykle bude na trhu Pintířův med z Jižních Čech a budou i uzené a chlazené ryby.

Termíny, aktuality, vyhledávání v celé ČR: Vitalia.cz/FAR­MÁŘSKÉ TRHY

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).