Hlavní navigace

Farmářské trhy na Tyláku čtyřikrát týdně

31. 7. 2012

Sdílet

Farmářské trhy na Tyláku už několik měsíců rozšiřují nabídku farmářského sortimentu na území hlavního města.  V letošní první jarní den 20. března se na Tylově náměstí otevřely dlouho očekávané Farmářské trhy. Nejen obyvatelé „dvojky“, ale všichni Pražané či kolemjdoucí turisté si mohou čtyři dny v týdnu od úterý do pátku koupit čerstvou zeleninu, ovoce a další zemědělské produkty od domácích výrobců.

Farmářské trhy na Tyláku už několik měsíců rozšiřují nabídku farmářského sortimentu na území hlavního města. 

V letošní první jarní den 20. března se na Tylově náměstí otevřely dlouho očekávané Farmářské trhy. Nejen obyvatelé „dvojky“, ale všichni Pražané či kolemjdoucí turisté si mohou čtyři dny v týdnu od úterý do pátku koupit čerstvou zeleninu, ovoce a další zemědělské produkty od domácích výrobců.

Chcete hledat další pražské trhy? U nás najdete všechny FARMÁŘSKÉ TRHY V PRAZE

Tylovo náměstí, kdysi zvané Tržní, je výjimečnou lokalitou s koncentrovaným pohybem chodců. Navíc tvoří takřka přirozený střed prostoru mezi náměstím Jiřího z Poděbrad a Náplavkou Rašínova nábřeží, kde mají podobné trhy již tradici.

Z mléčných produktů jsou na trzích zastoupeny sýry – kravské, ovčí, kozí, přírodní, nakládané, s bylinkami, pařené, zrající… Nabídku doplňují tvarohy, syrovátka, jogurty mnoha druhů, a to rovnou z několika farem. Z uzenářských výrobků jsou v nabídce tlačenky, jelita, uzená masa, klobásy, salámy a podobně. Široká je i nabídka mnoha druhů pečiva – nechybí dalamánky, housky, rohlíky, různé chleby, ani buchty, koláče, atd., samozřejmostí jsou bezlepkové výrobky.

Ovoce a zelenina se řídí sezonností produktů, nechybí ani různé lesní plody.

Charitativní organizace využívají zdarma prodejní stánek, kde ukazují a prodávají rukodělné výrobky svých klientů.

Více o trhu: Farmářské trhy Tylák

Farmářské trhy na Tyláku také průběžně kontrolují pověřené státní orgány. Veterinární správa kontrolovala zejména dodržení správné teploty prodávaných živočišných výrobků, jejich původ, označení a hygienu prodeje na stánku. Nenašla žádná závažná pochybení. Při kontrole celého prostoru trhů z hlediska čistoty okolí stánků bylo vše shledáno v naprostém pořádku. Kontrola ze Živnostenského odboru Magistrátu hl. m. Prahy neshledala žádné závady a Státní zemědělská a potravinářská inspekce uložila prodejcům pečiva zakrýt otevřené ošatky, což se neprodleně stalo.

Na www.trhytylak.cz najdete aktuální seznam prodejců na všechny prodejní dny s přehledným umístěním produktů na stáncích.

Farmářské trhy Tylovo náměstí
úterý, středa, čtvrtek, pátek, vždy od 9 do minimálně 16, nejdéle do 20 hodin

Zdroj: MČ Praha 2

Termíny, aktuality, vyhledávání v celé ČR: Vitalia.cz/FARMÁŘSKÉ TRHY

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).