Hlavní navigace

Fanoušek Baníku řádil ve vlaku

10. 3. 2009

Sdílet

Včera se konalo fotbalové utkání mezi Baníkem Ostrava a pražskou Slávií. Proto se čekaly již tradiční výtržnosti a organizátoři se na ně připravili. Přísná bezpečnostní opatření provázející zápas i obě cesty fanoušků se bezpochyby vyplatila. Vlak vyjel z ostravského nádraží krátce po desáté hodině a na přibližně 400 fanoušků Baníku Ostrava, pro které byly připojeny čtyři vagony za lokomotivou, dohlíželo čtyřicet policistů. Cestou do Prahy i zpět byli baníkovští hooligans agresivní, napadli a…

Včera se konalo fotbalové utkání mezi Baníkem Ostrava a pražskou Slávií. Proto se čekaly již tradiční výtržnosti a organizátoři se na ně připravili. Přísná bezpečnostní opatření provázející zápas i obě cesty fanoušků se bezpochyby vyplatila.

Vlak vyjel z ostravského nádraží krátce po desáté hodině a na přibližně 400 fanoušků Baníku Ostrava, pro které byly připojeny čtyři vagony za lokomotivou, dohlíželo čtyřicet policistů. Cestou do Prahy i zpět byli baníkovští hooligans agresivní, napadli a lehce zranili revizora a řádili na nádražích, kde někteří z nich, jedoucí na černo, museli vystoupit.

Asi k nejzávažnějšímu incidentu došlo při cestě fanoušků do hlavního města, kdy polský příznivec Baníku Ostrava hodil skleněnou láhev po novináři z okénka vlaku na pardubickém nádraží. Policie dvaatřicetiletého útočníka identifikovala podle videozáznamu a zadržela jej při zpáteční cestě. Nyní je umístěn a vyšetřován v policejní cele. Do dvou dnů by měl soud rozhodnout o jeho potrestání. Po zadržení nadýchal necelé promile alkoholu.  

Samotné utkání se obešlo bez násilí. V Praze mělo kvůli fanouškům pohotovost pět set policistů a byl nasazen i policejní vrtulník monitorující situaci v okolí vršovického stadionu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).