Hlavní navigace

Druhá země hlásí oběť chřipky, v USA zemřelo malé dítě

29. 4. 2009

Sdílet

Mexiko už není jedinou zemí, kde umírají lidé na prasečí chřipku. První smrtelný případ potvrdily Spojené státy. Obětí kmene A/H1N1 se zde stalo 23měsíční dítě z Texasu, které podle zdroje z americké administrativy nedávno v Mexiku pobývalo. Informoval o tom server Aktuálně.cz Dosud USA potvrdilo 65 případů prasečí chřipky na svém území, nejvíce z nich (45) ve státě New York. Většina onemocnění má ale mírný průběh. Jen pět z nakažených ve státech Kalifornie a Texas muselo být hospitalizováno.

Mexiko už není jedinou zemí, kde umírají lidé na prasečí chřipku. První smrtelný případ potvrdily Spojené státy. Obětí kmene A/H1N1 se zde stalo 23měsíční dítě z Texasu, které podle zdroje z americké administrativy nedávno v Mexiku pobývalo. Informoval o tom server Aktuálně.cz

Dosud USA potvrdilo 65 případů prasečí chřipky na svém území, nejvíce z nich (45) ve státě New York. Většina onemocnění má ale mírný průběh. Jen pět z nakažených ve státech Kalifornie a Texas muselo být hospitalizováno.

Úřady ale musely přistoupit k dezinfikaci některých škol, jejichž žáci jsou mezi infikovanými. Prezident Bracak Obama dnes těmto zařízením doporučil, aby zvážila dočasné uzavření.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).