Hlavní navigace

Do Chorvatska snadněji, děti už nepotřebují formuláře

1. 4. 2009

Sdílet

Rodiče, kteří budou letos vypravovat své děti na výlet do Chorvatska, aniž by je doprovázeli, mají o starost méně. Informuje o tom server Aktuálně.cz Chorvatský parlament totiž schválil novelu cizineckého zákona. Ta zrušila rok starou povinnost vybavit dítě, které jede na dovolenou bez svého zákonného zástupce, úředně ověřeným formulářem.

Rodiče, kteří budou letos vypravovat své děti na výlet do Chorvatska, aniž by je doprovázeli, mají o starost méně. Informuje o tom server Aktuálně.cz

Chorvatský parlament totiž schválil novelu cizineckého zákona. Ta zrušila rok starou povinnost vybavit dítě, které jede na dovolenou bez svého zákonného zástupce, úředně ověřeným formulářem.

„Tato povinnost vzbudila obrovskou vlnu nevole nejen v České republice, ale i v sousedním Německu a Rakousku. Od středy 1. dubna končí. „Ruší se povinnost předložit při vstupu nebo výstupu dítěte ze země notářsky ověřený písemný souhlas zákonného zástupce s cestou nezletilého,“ potvrdil člen prezidia a mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura.


Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).