Hlavní navigace

Chystá se první ročník půlmaratonu v Olomouci

1. 3. 2010

Sdílet

Koncem června ve večerních hodinách odstartuje první ročník Olomouckého půlmaratonu. Závod se chce dostat do středoevropské elity běhů mimo dráhu a bude se řídit mezinárodními pravidly IAAF, mezi které  patří např. certifikovaná trať či dopingové kontroly. Pořadatelé očekávají, že hlavní závod přiláká na 1200 běžců. Start a cíl Olomouckého Půlmaratonu bude na historickém Horním náměstí. Trať bude tvořena dvěma desetikilometrovými okruhy, které povedou centrem města a jeho přilehlými částmi.
maraton

Koncem června ve večerních hodinách odstartuje první ročník Olomouckého půlmaratonu. Závod se chce dostat do středoevropské elity běhů mimo dráhu a bude se řídit mezinárodními pravidly IAAF, mezi které  patří např. certifikovaná trať či dopingové kontroly.

Pořadatelé očekávají, že hlavní závod přiláká na 1200 běžců. Start a cíl Olomouckého Půlmaratonu bude na historickém Horním náměstí. Trať bude tvořena dvěma desetikilometrovými okruhy, které povedou centrem města a jeho přilehlými částmi.

Hlavním pořadatelem závodu je tempo team prague s.r.o., což je sesterská společnost PIMu, který stojí za pořádáním pražského běžeckého seriálu. Akci bude doprovázet bohatý doprovodný program na Horním náměstí a podél tratě. Souběžně s tím bude probíhat ve dnech 25. Až 27. června v Olomouci také tradiční městský festival. Záštitu nad závodem převzal primátor Olomouce pan Martin Novotný.

Zájemci se můžou do závodu zaregistrovat od 15. března na www.olomoucky­pulmaraton.cz.

Olomoucký ½Maraton: 26. 6. 2010 od 19 hodin.

Připravte se na Maraton a sledujte seriál: Lenoch maratoncem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).