Hlavní navigace

Chrudim otevírá pivovarskou cyklostezku do Medlešic

23. 9. 2009

Sdílet

Symbolicky na Den bez aut otevřela Chrudim cyklostezku spojující město s Medlešicemi. Do budoucna by stezka měla pokračovat až do Pardubic. „Po téměř třech letech usilovné práce se narodilo dítě, o kterém se dlouho mluvilo. Tím je část cyklostezky vedoucí z Chrudimi do Pardubic. A jak to je i s dítětem, tak i toto by mělo růst,“ glosuje chrudimský místostarosta Roman Málek a dodává: „Jsme v první fázi. Do Chrudimi nám ještě kousek chybí vyřešit, ale větší část čeká na zástupce Pardubic.“

Symbolicky na Den bez aut otevřela Chrudim cyklostezku spojující město s Medlešicemi. Do budoucna by stezka měla pokračovat až do Pardubic.

cyklostezka

„Po téměř třech letech usilovné práce se narodilo dítě, o kterém se dlouho mluvilo. Tím je část cyklostezky vedoucí z Chrudimi do Pardubic. A jak to je i s dítětem, tak i toto by mělo růst,“ glosuje chrudimský místostarosta Roman Málek a dodává: „Jsme v první fázi. Do Chrudimi nám ještě kousek chybí vyřešit, ale větší část čeká na zástupce Pardubic.“

Slavnostní otevření cyklostezky Chrudim – Pardubice v části do Medlešic konalo v Medlešicích na dětském hřišti naproti pivovaru. Právě tam v tuto chvíli cyklostezka končí. „Cyklostezka zatím nemá svoje číslo, takže ji s nadsázkou říkáme pivovarská, protože nám končí v místním pivovaru,“ vysvětluje Málek.

O slavnostní akt se postaral chrudimský arciděkan Jiří Heblt a vicehejtman Pardubického kraje Roman Línek. Ten také přijel na kole z Pardubic, aby vyjádřil podporu budování cyklostezky.

Vybudování cyklostezky proběhlo za velké podpory Pardubického kraje a bylo spolufinancováno Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj z Regionálního operačního programu NUTS II. – Severovýchod.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).