Hlavní navigace

Chcete požádat o rozvod? Pospěšte, než zdraží!

26. 7. 2010

Sdílet

Návrh na rozvod, zápis do obchodního rejstříku nebo spory o peníze zdraží. Víc zaplatíme také za stavební povolení nebo územní rozhodnutí. Pravděpodobně to ale nebude dříve než od roku 2012. Zvýšení soudních poplatků plánuje staronový ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil, růst správních poplatků za stavební řízení chystá nový ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský. Oba dva tak v zásadě chtějí pokračovat ve snaze, kterou začali už jejich předchůdci ve funkci za vlády Jana Fischera.

Návrh na rozvod, zápis do obchodního rejstříku nebo spory o peníze zdraží. Víc zaplatíme také za stavební povolení nebo územní rozhodnutí. Pravděpodobně to ale nebude dříve než od roku 2012.

Zvýšení soudních poplatků plánuje staronový ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil, růst správních poplatků za stavební řízení chystá nový ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský. Oba dva tak v zásadě chtějí pokračovat ve snaze, kterou začali už jejich předchůdci ve funkci za vlády Jana Fischera.

K tématu: Rozvody – mýty a fakta

Jsou manželství uzavřená „před Bohem“ trvanlivější než ta světská? Má praktikování víry vliv na stabilitu manželství? Jsou Češi opravdu přeborníky v rozvodovosti? A jak je to s jinými tvrzeními ohledně manželství a rozvodů?

Hlavním důvodem jsou zvýšené náklady za poštovné, energii, spotřební předměty i mzdy, se kterými se musí soudy vypořádat. Zatím ovšem není jasné, o kolik korun se konkrétní položky zdraží.   

Celý článek najdete na serveru Aktuálně.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).