Hlavní navigace

Českým kempům chybí hosté

15. 6. 2009

Sdílet

Českým kempům stále pokračují obrovské úbytky hostů. Zatímco ještě předloni přespalo v českých kempech 854 tis. českých turistů, tak vloni to bylo již pouze 720 tis. Podle informací Asociace českých cestovních kanceláří bude tento nepříznivý trend nadále pokračovat.     „Češi jsou národ, který vždy rád jezdil do kempů. Nyní se však začíná ukazovat, že důvodem byla především naše nízká životní úroveň a tím cenová výhodnost kempů, nikoliv zkutečný zájem o tento druh trávení dovolené. Spolu se…

Českým kempům stále pokračují obrovské úbytky hostů. Zatímco ještě předloni přespalo v českých kempech 854 tis. českých turistů, tak vloni to bylo již pouze 720 tis. Podle informací Asociace českých cestovních kanceláří bude tento nepříznivý trend nadále pokračovat.    

„Češi jsou národ, který vždy rád jezdil do kempů. Nyní se však začíná ukazovat, že důvodem byla především naše nízká životní úroveň a tím cenová výhodnost kempů, nikoliv zkutečný zájem o tento druh trávení dovolené. Spolu se zvyšující se životní úrovní našich občanů totiž Češi již začínají žádat vyšší standart ubytování a klientů klasických kempů tak prudce ubývá,“ vysvětluje Tomio Okamura, mluvčí asociace.

Během pěti let  poklesl počet českých turistů v tuzemských kempech o neuvěřitelných 29 %. Trvalý pokles zájmu o české kempy mají i zahraniční turisté, zatímco v roce 2007 přespalo v našich kempech 185 tis. cizinců, tak vloni to bylo již pouze 162 tis. zahraničních hostů.

Nejčastějšími zahraničními návštěvníky českých kempů jsou Holanďané ( vloni 47 tis. osob), Poláci ( 10 tis.) a Slováci ( 7 tis.), jejich počty však stále klesají.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).