Do Makra to mám 15 km. Velice bych uvítal možnost takového výběru ryb někde blíž. Jenže ostatní supermarkety bohužel přizpůsobují nabídku masám, které si pod pojmem „ryba“ nedovedou představit víc než smažené rybí prsty.
Pokud bych chtěl, jako že ne, českou rybu, tak nikdy ne v supermarketu, ale v sádkách a živou.
Nabídka (čerstvých) ryb v obchodech je opravdu bídná,proto mám povolenku na ryby a nachytám si pěkně svoje. Alespoň vím,že je skutečně čerstvá,z jaké vody byla ulovená. Ne že bych zabil všechno, co mi přijde na háček. Rybaření beru spíše jako hobby než jako způsob obživy ale když mám chuť na rybu,tak si klidně nějakou vezmu. Třeba obyčejný,čerstvě chycený kapr ,kort když se ho naučíte dobře vykošťovat a v létě si ho ugrilujete s bylinkami pěkně na dřevě (uhlí a jiné grily nepoužívám,protože není nad tu krásnou kouřovou příchuť...),tak to nemá chybu a bez obav ho můžete dát i dětem,protože stačí dobrý filetovací nůž,trocha cviku a za chvíli máte filátka z jinak kostnaté ryby,bez jediné kůstky a kostru,která vám zbyde, můžete klidně použít do zdravého a vydatného rybího vývaru,aby nic nepřišlo nazmar...a to ani nemluvím o úhořích,candátech,okounech,línech,nebo domácím rybím salátu,či pepřenkách z plotic,cejnů nebo perlínů... Kam se na to hrabe kdejaký mražený sajrajt nebo polotovar z obchodu....
Dawe, to je sice hezké, že si rybu sám chytíte, ale 99,999 procent lidí se nemůže ve volném čase zabývat lovem a sklizní potravy, tudíž váš příspěvek je trošku nadutý. Asi jste nečetl článek, ale je mimo jiné o tom, že české ryby až na kapra prostě nejsou zoufale k sehnání, aby se dostalo na všechny. Dělám provozáka v restauraci a to, že nějaký rybář občas chytne například jednoho candáta neznamená, že je candátů dost, to jen předem říkam jako odpověď, když dostávám "chytré" rady, že když se člověk snaží, požadovanou rybu sežene vždycky. A podávat v restauracích mražené filety z ruského candáta, jako to dělají v Třeboni umí každý vykuk...
Internet Info Vitalia.cz (www.vitalia.cz)
Chytře na život. ISSN 1802-8012
Copyright © 2009 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Vitalia.cz využívá zpravodajství ČTK