Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Česká jablka = drahá jablka? Cenu nezvedá zahraniční konkurence od P2010 - Nevim jestli je to tim predvolebnim obdobim, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 10. 2013 0:15

    P2010 (neregistrovaný)

    Nevim jestli je to tim predvolebnim obdobim, ale je pekne, ze se take jednou smi napsat pravda.

    Ano, ceska jablka v siti zahranicnich hypermarketu na uzemi CR jsou nehorazne predrazena. Jako temer vsechno ostatni zbozi.

    Co s tim ? Polozme si otazku, proc neco podobneho neni bezne v okolnich zemich, kam jezdime cim dal tim casteji nakupovat potraviny. Protoze tam by jiz davno zasahl stat. Takovy pristup je ovsem v CR "levicovy" :-)

    Spotrebitel by mel nakupni cenu znat, melo by se o tom psat dnes a denne, vysilat to ve zpravach dnes a denne, stale dokola. Pak by se mozna mohlo neco zmenit. Neexistuje tu totiz zadna skutecna konkurence, podobne ceny jsou vsude, takze dodavatele maji jedinou moznost a to prodavat sve vyrobky mimo hypermarkety. Jenze sit malych prodejen byla v devadesatych letech ucelove znicena, takze ted tu mame jen kartel techto predrazujicich retezcu.

    Opravdu se bez nich neobejdeme ?

  • 23. 10. 2013 12:34

    Kybernet (neregistrovaný)

    Vy jste paranoik :) Nepise se o tom proto, ze tyhle veci moc lidi nezajimaji. Aspon dokud se jim to nepoda dostatecne bulvarne. To, ze je u nas draz, vsichni vi, to je nuda. Jo takhle kdyby to rekla Bartosova...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).