Hlavní navigace

Češi svým partnerům nejvíce lžou kvůli penězům

29. 9. 2009

Sdílet

Když Češi a Malajci lžou svým životním partnerům a partnerkám, nejčastějším předmětem jejich lhaní jsou prý peníze. Odlišují se tak od obyvatel 16 zemí čtyř kontinentů, oslovených průzkumem časopisu Reader's Digest, kteří se především snaží zatajit místo pobytu.

Magazín Reader's Digest oslovil celkem 3225 respondentů obou pohlaví. Ti vybírali pouze jednu z následujících možností, kdy svému partnerovi lžou: děti, peníze, sex a místo pobytu. O průzkumu informovala agenturu ČTK šéfredaktorka měsíčníku Renata Červenková.

Kvůli čemu lžete svému partnerovi vy?

O dětech neříkali pravdu nejčastěji Kanaďané a Francouzi. Typickým příkladem těchto lží mohou být v případě mužů nepravdivá líčení aktivit, které sami s dětmi podnikli. Většinou se tak snaží zamlčet riskantní činnosti, jako je například lezení po skalách, rafting nebo jízda po černé sjezdovce. Ženy pak lhaním zastírají hříchy a průšvihy svých potomků.

Čtěte téma: Úskalí vztahů v Česku: Tchýně a peníze

Rodina a vztahy-vztahy a sex-hádka

Ve lžích o sexu se na nejvyšší místech umístili Němci a Italové. Tématem mužských lží často bývá počet partnerek a sexuální přitažlivost těch stávajících. Ženy obvykle partnerovi lžou o prožitém orgasmu, který neměly.

Přeborníky v „zatloukání“ skutečného místa pobytu jsou podle průzkumu Rusové a obyvatelé Singapuru. Nepohodlnou pravdu o návštěvě hostince muži obvykle zakrývají výmluvou na nutnost cesty do autoservisu. Ženy se pak snaží partnery přesvědčit, že neseděly tři hodiny s kamarádkou v kavárně, ale byly v práci nebo u matky.

Lži o penězích se týkají v případě mužů především výše příjmů nebo cen zaplacených za jejich koníčky, jako jsou motorky nebo lyžování. Ženy většinou lžou o ceně zakoupeného oblečení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).