je to vyborna pochoutka, ted si uvedomuju, ze jsem je naposled jedl tak pre 2-3 rokama, tak hura k reznikovi.
ps: vyborne jsou kdyz je nakrajite na tenoulinke platky spolu s kravskym fucakem (nosem, nozdrama nebo jak se tomu rika) a nalozite stejne jako utopence do laku. za 2 tydny mate neskutecnou dobrotu.
Asi nerozumim... Na jedne strane pry vynikajici pochoutka, co ma ale jako nevyhodu "nevyraznou chut". Tak je to pochoutka nebo to chutna jako sojovy maso, ale vsichni co to vychvaluji jsou pozeri?
Se sojovym masem se to neda srovnavat. Sojove maso je oproti "byci lasce" nevyrazne a ma malo chuti. Navic byci koule maji v sobe hodne energie - bilkoviny.
Chutove je to podobne ledvinkam(hovezi ledvina), ale ne tak do sladka. Hodne podle me zalezi jak koule na taliri osolite a pri priprave opeprite.
Ozkousejte. Nekomu to nemusi chutnat, nekomu jo. Osobne rikam, ze to je vyborne jidlo jednou za 1/4 roku.
Já bych spíš řekl, že mají jemnou chuť. Bohužel, dnes už většina lidí podobné věci neumí vychutnat, jsou zvyklí na vše nakydat kilo kečupu a několik hrstí koření, až chuť původní suroviny zcela přeplácnou a ať jedí cokoliv, má to chuť jen toho koření. (Mimochodem, stejný problém mají třeba prodejci čajů, lidé vyžadují stále výraznější chuti a čaj jako takový už si neumí vychutnat téměř nikdo, všichni kupují jen ty ochucené hnusy.)
A mě tedy býčí koule chutí připomínají brzlík, ale ten už jsem hodně dlouho neměl.
Nevýraznou chuť má, ale přesto poznate co jíte. K sojovému "masu" býčí koule nelze vůůůbec přirovnat. Mají konzistenci jako ledvinky a je to opravdu pochoutka.
Svojí příliš nevýraznou chutí nepřebijí omáčku jako třeba játra. Ty jsou poznat hned a nic s tím jiného neudělate.
Nevíte někdo, kde se to dá sehnat? Středočeský kraj. Díky moc. Pamatuji si, že před 30ti lety to dělával táta jako řízky - výborné.
V Praze jsem je obcas vidim v Makru na Cernem moste. Ted o vikendu je meli.
Pred par lety na Zlicine/Cernem moste v Globusu, ale spise vyjimecne.
Mrazene maji v reznictvi na Kavalirce, ale je v nich az moc vody.
napoprve bych doporucoval jako upravu klasicky rizek az pote experimentovat.
Internet Info Vitalia.cz (www.vitalia.cz)
Chytře na život. ISSN 1802-8012
Copyright © 2009 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Vitalia.cz využívá zpravodajství ČTK