Hlavní navigace

Brno: V babyboxu bylo nalezeno třetí dítě

Sdílet

Tiskový mluvčí Magistrátu města Brna Pavel Žára dnes informoval o malé holčičce, která byla v těchto dnech nalezena v babyboxu. V současnosti o ni pečuje Nemocnice Milosrdných Bratří v Brně. Informovala o tom agentura Pressweb. Jedná se již o třetí dítě, které bylo v Brně v babyboxu uloženo. Její míry jsou 47 cm a 2,8 kg. Jde o zdravé dítě, které je v péči lékařů. Po krátkém pobytu dítěte v nemocnici bude zahájeno řízení o hledání náhradní rodinné péče. 

Tiskový mluvčí Magistrátu města Brna Pavel Žára dnes informoval o malé holčičce, která byla v těchto dnech nalezena v babyboxu. V současnosti o ni pečuje Nemocnice Milosrdných Bratří v Brně. Informovala o tom agentura Pressweb.

Jedná se již o třetí dítě, které bylo v Brně v babyboxu uloženo. Její míry jsou 47 cm a 2,8 kg. Jde o zdravé dítě, které je v péči lékařů. Po krátkém pobytu dítěte v nemocnici bude zahájeno řízení o hledání náhradní rodinné péče. 

„Tyto případy ukazují na to, že babybox má svůj smysl a jsem rád, že Brno jím disponuje. Odložit dítě je jedna věc a dát ho do babyboxu je věc druhá," řekl primátor města Brna Roman Onderka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).