Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Bílý šum prý není módní nesmysl. Ale ticho nezajistí od Martin - Hahaa to je dobra ptakovina... Ale znam lepsi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 3. 2011 12:52

    Martin (neregistrovaný)

    Hahaa to je dobra ptakovina... Ale znam lepsi zpusob ochrany pred hlukem nez je toto a spunty, a tim je uplna eliminace jakehokoliv rusiveho zvuku! Existuji sluchatka, ktere maji na sve vnejsi strane mikrofon a ten zachytava okolni rusive zvuky. Potom drobny mikroprocesor v sluchatkach prevrati amplitudu rusiveho signalu (zvuku) a vysledny otoceny signal pusti do sluchatek - trosku opozdene. Vysledkem je, ze veskery rusivy hluk kolem nas zachyti take sluchatka a "zahrajou" nam jeho inverzni verzi. Vysledek - kladne a zaporne zvukove pulvlny se sectou a vysledek je... nula, nic :-) Jeste by to chtelo udelat nejakou statickou verzi do mistnosti, coz je asi trochu problem vzhledem k sireni akustickych vln. Ale verim, ze to neni nemozne! :-)

  • 2. 4. 2011 12:37

    Jaromír Adámek (neregistrovaný)

    Do místnosti je to těžké, protože hluk proniká z různých míst, si myslím, že je to nemožné (pokud by nebyly mikrofony a reproduktory rozmístěny všude kolem posluchače (i nad a pod ním).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).