Hlavní navigace

Názory k článku 15 způsobů, jak využít med pro zdraví

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 7. 2013 15:02

    Medojed (neregistrovaný)

    Co se týká vnitřního užívání medu (pojídání medu) může mít blahodárný vliv i pro zvládnutí různých alergií. Jde o to, že pokud jíte med od včel z místa kde se běžně vyskytujete med obsahuje malá množství těchto alergenů a tělo se tak učí přiměřené reakci na ně. To se týká zejména různých pylů a přírodních jedů.
    Do velmi omezené míry by se to snad mohlo týkat i chemikálií (například z umělého přihnojování pole či práškování pesticidy), zde je ale pochopitelně vhodnější takovýto med nekonzumovat vůbec.

    **
    Co se týká vnějšího užívání medu, je v poslední době prakticky zamlčováno (snad nevědomost?), ale není to vůbec na místě. Med se dá vyzkoušet použít na nejrůznější kožní problémy, zaručeně funguje na infikované a špatně se hojící rány. Pokud nemáte žádnou osobní zkušenost (popáleniny, bércové vředy, pooperační jizvy,...), a chtěli byste vědět více, tak zatím nejlepší co jsem na Internetu viděl bylo mini pojednání o medu: POUŽITÍ MEDU PŘI LÉČBĚ INFIKOVANÝCH RAN - Urologie pro Praxi (www.urologiepropraxi.cz) 2006/6 str. 274–275.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).