Hlavní navigace

Jiří Vacek

Jsem produkt moderního zemědělství, zemědělský inženýr, ale zažil jsem od dětských let, jak vypadá život a práce sedláka. Každý z rodiny, kdo nestačil utéci, dřel jako kůň. V genetické výbavě je selských hřbetů dostatek. I proto se dnes zabývám klasickými, ale také nestandardními způsoby chovu hospodářských zvířat.

Jiří Vacek, www.izephyr.cz - hospodaří spolu se dvěma společníky na Chebsku, kombinuje konvenční a ekologické zemědělství.

Na ekologické farmě chová skot bez produkce mléka. V konvenční výrobě provozuje klasickou rostlinnou výrobu a výkrm drůbeže, jehož hlavním produktem jsou jateční kachny, kuřata a krůty, dodávané do masokombinátů.

Vedlejším produktem pak je doma poražená a vychlazená jateční drůbež tzv. ze dvora.

Nejčtenější články autora

Seznam článků autora

Článek Nálepka Datum vydání Počet názorů
Místo kuřete kupujete jen živočišnou bílkovinu jídlo 14. 11. 2011 40