Hlavní navigace

Schwarzwaldská šunka: Gurmánský zážitek pro každého

[Tisková zpráva] (Schwarzwaldrauch) Řešíte neustálý problém, co udělat partnerovi ke snídani, aby se najedl a ještě ocenil zážitek z jídla? Nevíte, čím pohostit přátele, aby jídlo nebylo příliš všední? Zkuste pravou Schwarzwaldskou šunku, která je chráněna zeměpisným označením.

Doba čtení: 1 minuta

Co dělá Schwarzwaldskou šunku tak lahodnou?

Na počátku výroby je potřeba vykostěné vepřové maso, jehož povrch se potírá speciální směsí koření, která obsahuje sůl, koriandr, česnek, bylinky, pepř a jalovcové bobulky. Poté nastává fáze uzení kouřem z jedlového dřeva. Při ní získá šunka nezaměnitelnou uzenou chuť a barvu. Po dvou až třítýdenním dozrávání se naplno rozvine aroma a šunka získá svou jedinečnou chuť.

Jak Schwarzwaldskou šunku podávat?

Způsobů, jakými můžete Schwarzwaldskou šunku podávat, je hned několik. K snídani s pečivem, nakrájenou na tenké plátky jako předkrm či jako malé občerstvení. Používá se také při přípravě hlavních chodů, kde vynikne kořeněná chuť.

Tradiční krájenou Schwarzwaldskou šunku zakoupíte v prodejnách Lidl za doporučenou cenu 29, 90 Kč. Za tuto cenu získáte 100g delikatesy, jež byla vyrobena ze 145g vybraného vepřového masa.