Hlavní navigace

Seriál Zdraví v zrnku

Obilniny se pěstují zejména (ale ne výlučně) pro svá semena - zrna, nebo jak se dnes spíše říká - cereálie. Představují základní potravinu lidstva.

Čaj na srdce? Z ječmene!

Hitem je tzv. mladý ječmen (zelený ječmen, tráva), který posiluje celý organismus. Z ječmene můžeme použít i zrna a ječnou slámu.

Doba čtení: 3 minuty

7 receptur z pohanky. Svědčí cévám, krvetvorbě i střevům

Pohanka obecná je často využívanou bylinou ve zdravé výživě. Mladou nať si můžete přidat jen tak do polévky nebo zkusit některý z receptů pro zdraví.

16. 6. 2016 0:00
Doba čtení: 3 minuty

7 receptur na čaj z ovesných vloček

Blahodárné vlastnosti ovesných vloček či ovesné slámy jsou dostatečně známé. Vločky většinou konzumujeme ve formě kaší či müsli. Naučte se připravit léčivé čaje.

8. 6. 2016 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Jezte rýži, snížíte cholesterol

Rýže pomáhá snížit zvýšený cholesterol, ale také tlak a hodnoty cukru. Nejcennější je rýže natural. Léčivý je především rýžový škrob.

16. 5. 2016 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Když pšenici, tak nejlépe špaldu

Pšenice špalda je z hlediska výživového i léčivého nejkvalitnějším druhem pšenice. Co obsahují zrna, nať, otruby a klíčky? Nať si můžete i sami vypěstovat a vyzkoušet tradiční recepty.

Doba čtení: 3 minuty