Hlavní navigace

Sous-vide

Kuchařská metoda přípravy masa či jiných surovin ve vakuu. Využívá se vzduchotěsný obal ve vodní lázni s řízenou teplotou. Takto vakuované maso či např. zelenina se pošíruje po různě dlouhou dobu za rlzných teplot, záleží na druhu. Tímto způsobem zachováte surovině přirozenou chuť, vůni i šťávu. Více v článku Sous-vide zvládnete i doma.

  • Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma

    Říkáte, že grilujete, ale vlastně jen tak dáváte maso na gril? Zkuste si nachystat něco lepšího než podrážky z kuřecích prsou a nedokonalé steaky. Když si osvojíte domácí metodu sous-vide, budete králem grilu.

    2. 5. 2019 0:00
    Doba čtení: 4 minuty

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).