Hlavní navigace

pražírna

  • Čerstvě upražená káva nevoní a nechutná

    Pražení je kouzlo, kdy se ze zelených, ne zvlášť chutných zrn, stává hnědá lahodná káva. Je to složitý chemický proces, který vyžaduje zkušenosti. Pojďte se podívat, jak se praží káva tam, kde ji mají rádi.

    3. 9. 2018 0:00
    Doba čtení: 3 minuty
  • Nejdražší káva nepochází z plantáže, ale z výkalů

    Než přistane voňavý hrnek kávy na našem stole, urazí dlouhou cestu. Víte, kde roste nejlepší káva, kdy začíná vonět a že tu nejvzácnější kávu sběrači preparují ze zvířecích výkalů?

    31. 1. 2013 0:00
    Doba čtení: 6 minut

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).