Hlavní navigace
chytře na život
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
pasterizace
pasterizace
1
–
4
/
4
Vypadá jako máslo, není to máslo – jak se nenechat oklamat
„Snadno roztíratelné“, „lahodné“, „jedinečné spojení olejů a másla“… Vypadají jako klasická „kostka“, leckdy i ve stříbrném provedení obalu, jaký si pamatujeme od dětství. Ale nejsou MÁSLO. Jak se nenapálit při nákupu a proč vyzkoušet třeba i nepasterizované varianty másla?
Tereza Víchová
23. 7. 2020
Vysvětlení, proč čerstvé mléko kysne a trvanlivé hořkne. Stávat by se to nemělo
Také máte uloženo v paměti svých chuťových pohárků nepříjemnou, nahořklou pachuť krabicového mléka? A nebo to, jak čerstvé mléko po nějaké době bylo kyselé? Jak k tomu dojde a proč už se s tím dnes setkáme snad jen výjimečně?
Lenka Krbcová
3. 7. 2020
Počet nových komentářů
2
Potraviny „jako“ čerstvé: Pasterace nebo paskalizace?
Uchovávat potraviny v čerstvém stavu nejde na věky, ale dá se tomu více či méně šetrně pomoci. Bez chemie, za pomoci působení teploty či vysokého tlaku. Podíváme se na jejich výhody a nevýhody.
Kateřina Čepelíková
30. 9. 2014
Počet nových komentářů
1
Pasterizace, stabilizátory a ostatní pochutiny v pivu – můžeme si za to sami?
Co nejrychleji vyrobit tak, aby to vydrželo co nejdéle. U piva je to podobné jako u jiných nápojů nebo potravin – drtivá většina je ošetřena k dlouhé trvanlivosti. Pijeme mrtvé pivo.
Petr Pinkas
19. 6. 2012
Počet nových komentářů
21
1
–
4
/
4
Domácí lékař
Kuří oko
Bolest hlavy
Záškrt (difterie)
Nachlazení
Infekční mononukleóza
Zánět hrtanu (laryngitida)
Zánět hltanu (faryngitida)
Bolest v krku
Artróza
Astigmatismus
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vánoce
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Internet Info
Lupa
Měšec
Podnikatel
BusinessCenter
Root
Vitalia
Slunečnice
Stahuj
SW
Tuesday
Navrcholu
Sherpas
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji