Hlavní navigace

jogurt zrající v kelímku

Neplaťte za chemii, poznejte opravdový jogurt

V čem se liší jogurty zrající kelímcích a v tanku a proč jsou konvenční jogurty homogenizované? Technoložka minimlékárny Sklizeno poradí, jak si vybrat dobrý jogurt.

10. 1. 2014 9:00
Doba čtení: 3 minuty

A mlékárenským výrobkem roku 2013 se stává…

Známe vítěze 11. ročníku o ten nej mlékárenský výrobek roku. V 9 kategoriích mezi sebou soupeřilo 69 výrobků. Vyhrál zákys, sýr typu grana, farmářské máslo nebo syrovátka?

30. 5. 2013 13:28
Doba čtení: 1 minuta

Hustý, nebo tekutý jogurt? Trik je v technologii

Jogurty se roky vyrábějí stejně, přidáním živých mikroorganismů do mléka. Čím to je, že se stejnými přísadami jeden výrobce dosáhne jogurtu tuhého a druhý řídkého? Známe postup výroby.

Doba čtení: 3 minuty